Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament substituirà els oms del parc de la Pollancreda, afectats per plagues d’insectes perforadors

Escoltar

L’Ajuntament substituirà els oms del parc de la Pollancreda, afectats per plagues d’insectes perforadors

El 70% dels exemplars estan morts i avui han començat els treballs de tala

L’Ajuntament té previst substituir els arbres del parc de la Pollancreda amb un nou projecte de diversificació de les espècies de la zona verda. La major part dels oms del parc han mort afectats per plagues d’insectes perforadors, i avui han començat els treballs de tala.




El parc de la Pollancreda està delimitat per l’avinguda de Lluis Companys, el Camí Ral de la Mercè i el carrer de Roma. L’Ajuntament ja va detectar al maig de 2015 que alguns dels oms presentaven branques seques, i des de llavors ha realitzat podes per motius de seguretat i per intentar recuperar el bon estat dels arbres. També ha encarregat informes per conèixer tant l’abast com l’origen de la patologia detectada, que han confirmat la presència d’insectes perforadors transmissors de la grafiosi de l’om, una malaltia que ha fet desaparèixer gran part dels exemplars d’aquesta espècie a la península Ibèrica.




Els estudis també han confirmat que el 70% dels arbres de la Pollancreda estan morts. Per aquest motiu, avui han començat els treballs de tala de 78 exemplars secs o molt afectats, tant pel risc de caiguda com per preservar els arbres sans. Els treballs, que duu a terme l’empresa Talio dins del contracte de poda de l’arbrat municipal, estan pressupostats en 14.431,87 €.




La tala dels arbres serà una fase prèvia al projecte de substitució de l’arbrat, que està pendent de redacció. Amb aquest projecte l’Ajuntament té previst fer una millora del sòl i una diversificació de les espècies plantades al parc, tant amb arbrat com amb planta arbustiva.