Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres d’urbanització de la plaça pública situada al costat del passatge de Lluís Gallifa

Escoltar

L’alcalde visita les obres d’urbanització de la plaça pública situada al costat del passatge de Lluís Gallifa

Tindrà pèrgoles per fer ombra i zona de jocs infantils

L’alcalde, David Bote, ha visitat avui les obres de la plaça que s’està urbanitzant al costat del passatge de Lluís Gallifa. El nou espai públic està delimitat també pels carrers de Javier Castaños, de Francisco Pizarro i de Llauder, i ocupa una superfície de 1.860 m².




La visita d’avui s’ha fet en el marc de l’Alcalde als barris: Centre/L’Eixample/L’Havana. L’alcalde ha estat acompanyat pel regidor d’Espais Públics, Miquel Àngel Vadell.




Les obres, que van començar a mitjan abril, estan força avançades i es preveu tenir-les enllestides abans de Santes. Per a la nova plaça s’ha dissenyat un passeig en diagonal que facilitarà la connexió entre els carrers de Javier Castaños i de Llauder, a més de l’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de la il·luminació i la col·locació d’arbrat i mobiliari urbà. La urbanització de la plaça va estar consensuada amb els veïns de la zona, que van introduir canvis durant la redacció del projecte.




S’està instal·lant paviment a un únic nivell, amb pedra artificial, panot i també sauló. La zona de jocs infantils, de 205 m², tindrà paviment de cautxú i estarà delimitada per 60 metres lineals de tanca metàl·lica.




S’hi han instal·lat dues pèrgoles de 12,5 x 5 m i 3,5 m d’alçada per garantir l’ombra. La plaça també tindrà 12 bancs, 15 cadires de fusta i 3 papereres. Per millorar la il·luminació interior de la plaça s’ha instal·lat nou enllumenat amb 6 columnes i llumeneres amb leds. L’enllumenat del passatge de Lluís Gallifa també s’ha millorat.




Es preveu la plantació de nous arbres, en concret, 10 lledoners, 9 exemplars de ginkgo, 5 exemplars de grevil·lea i 10 tipuanes (acàcies de flor groga). S’ha renovat la xarxa de clavegueram i revisat la xarxa d’aigua potable.




Les obres, adjudicades a Constraula Enginyeria i Obres, tenen un pressupost de 232.452,95 €, IVA inclòs. Aquesta actuació està subvencionada per la Diputació de Barcelona dins del pla Xarxa de governs locals 2016-2019.