Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació Amics de Ca l’Arenas i l'Ajuntament inauguren una exposició sobre la trajectòria artística de Manuel Cusachs

Escoltar

L’Associació Amics de Ca l’Arenas i l'Ajuntament inauguren una exposició sobre la trajectòria artística de Manuel Cusachs

”Manuel Cusachs. El pas del temps (1947-2017)” recull prop de 140 obres entre dibuixos, pintures i escultures



L’Associació Amics de Ca l’Arenas i la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró proposen aquest reconeixement a Manuel Cusachs i Xivillé, Creu de Sant Jordi i membre de l’Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi. L’exposició “Manuel Cusachs. El pas del temps (1947-2017)”, que s’inaugura divendres 19 de gener a les 19.30 h a la planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro, compta amb prop de 140 obres entre dibuixos, pintures i escultures d’aquest reconegut creador mataroní.




L’organització d’aquesta exposició s’engloba dins del reconeixement que l’Associació Amics de Ca l’Arenas, amb la col·laboració de la Direcció de Cultura, realitzen cada any a un personatge destacat mataroní i que enguany coincideix amb el seu desè aniversari.

 


La mostra, a cura de Maria Cusachs, recull obres realitzades al llarg de 70 anys de creació artística. Bo i tractar-se d’una exposició retrospectiva, no segueix una cronologia temporal, sinó que la mostra s’engloba per àmbits, per espais i continguts que sintetitzen el caràcter i la concepció que té Manuel Cusachs de la plàstica: les emotivitats, la cultura, la família, el país i l’espai. A banda, també s’hi presenten una selecció de retrats pintats, dibuixats o esculpits que més han influït en la seva persona, una obra de personalíssima qualitat i d’una gran categoria plàstica àmpliament reconeguda.





Aquesta exhibició retrospectiva ha estat possible gràcies a tots els particulars que han cedit la seva obra per a l’exposició i al suport de la Fundació Iluro i el Centre d’Estudis Salvador Espriu d’Arenys de Mar.





L'exposició podrà visitar-se a la planta baixa de l'Ateneu de la Fundació Iluro, del 19 de gener al 25 de febrer. De dimarts a dissabtes de 17.30 h a 20.30 h, diumenges i festius d’11.30 h a 13.30 h i de 18.30 h a 20.30 h.





A més a més, també s’han previst algunes activitats complementàries com una visita guiada a l’exposició, tots els dimarts a les 19 h a càrrec de Maria Cusachs o Pere Pascual “PIC” i una conferència-diàleg titulada “Manuel Cusachs: La Memòria del Gest”,el dijous 8 de febrer, a càrrec del propi artista, Manuel Cusachs, i Carles Duarte, poeta i president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), presentada pel President de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Joan Antoni Solans.