Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’obra de microteatre “3 històries del terrorisme” inicia una gira amb actors i actrius joves

Escoltar

L’obra de microteatre “3 històries del terrorisme” inicia una gira amb actors i actrius joves

La història es va estrenar en la segona edició del Concurs de Microteatre i va guanyar el segon premi del públic



L’obra de teatre “3 històries del terrorisme”, dirigida per Pere Vázquez i protagonitzada per actors i actrius joves, comença una gira per diferents escenaris de la ciutat. La primera representació és avui, 16 d’octubre, a la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas. Aquesta peça teatral va ser estrenada al darrer Concurs de Microteatre organitzat per l’Ajuntament de Mataró i va guanyar el segon premi atorgat pel públic. 




La gira, coordinada pel Servei d’Igualtat i Ciutadania, Direcció de Cultura i Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró, vol promoure el teatre mataroní protagonitzat per actors i actrius joves i també per oferir una peça teatral que aporti elements per a la reflexió i el debat. La peça de microteatre inclou un debat posterior amb el públic entorn als diferents elements plantejats al llarg de l’obra.





Les sessions previstes fins ara comptaran amb públic jove provinent de l’Aula de Teatre, dels instituts Alexandre Satorras i Les Cinc Sènies, així com joves participants dels quatre espais joves de la ciutat: Espai Jove Cerdanyola, Espai Jove Rocafonda – El Palau, Espai Jove Pla d’en Boet i Espai Jove La Llàntia.





L’obra “3 històries del terrorisme” es planteja com un experiment, presenta el teatre com un autèntic artefacte de poder que obliga a les persones participants - i també als espectadors i espectadores - a passar d’un lloc a un altre. Amb tres exercicis d’absoluta simplicitat, escenes curtes i monòlegs a càmera, uns joves actors adopten diversos rols. D’una banda, despleguen el panorama de la història dels fets de Barcelona del 17 d’agost del 2017 i, de l’altra, l’espectacle considera els límits d’allò que els i les joves saben, senten, i se’ls permet fer. L’obra interpel•la al públic entorn a què en fem de les nostres pròpies pors, què en fem de les esperances i dels tabús.





S’han programat 4 sessions que tindran lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas, el 16 d’octubre a les 16.30 h i a les 18.30 h, i a la sala d’actes del Centre Cívic Pla d’en Boet, el 23 d’octubre a les 18.30 h i 25 d’octubre a les 18 h.