Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de l'Arbre i la Natura arriba a la 40a edició

Escoltar

La Fira de l'Arbre i la Natura arriba a la 40a edició

L'esdeveniment se celebra els dies 3 i 4 de març al Parc Central i aplegarà 165 expositorsEl Parc Central acull aquest proper cap de setmana, 3 i 4 de març, la 40a Fira de l’Arbre i la Natura, certamen anual que ofereix tot tipus de productes relacionats amb la floricultura i l’agricultura, que es complementen amb expositors d’artesania i alimentació. La fira està organitzada per l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, i compta amb el suport econòmic i tècnic de l’Ajuntament de Mataró i la companyia municipal Aigües de Mataró, entre altres col·laboradors. La fira aplegarà 165 expositors i, segons els organitzadors, està previst que la visitin prop de 80.000 persones.

A banda de l’exposició i venda d’arbres fruiters, plantes, flors i material de jardineria entre altres productes, la Fira de l’Arbre i la Natura programa durant el cap de setmana diferents activitats per a tots els públics, com l’exposició de plantes medicinals “Herbes Remeieres Km0”, la recreació d’un espai sobre la pagesia tradicional o una biblioteca infantil de llibres a càrrec de les Biblioteques Mataró.

 


La Fira obrirà de 9h a 21h el dissabte i de 9h a 20h el diumenge. Vocació pedagògica

Els organitzadors han mantingut la vocació pedagògica per conscienciar els infants sobre la importància del respecte a la natura. Així doncs, el públic infantil és el principal destinatari de les activitats de la programació. Els més petits podran participar en concursos de dibuix infantil, en una sembrada de plantes i assistir a un conta-contes.

 


A més, també tindrà lloc la venda del cava commemoratiu de la Fira amb la placa de la 40a edició, diumenge al matí estan previstes les actuacions del Grup d’Havaneres “Vol de Gavines” i la del grup musical “Carpe Diem”.

 


La col·laboració municipal amb la Fira de l’Arbre i la Natura, que es regula mitjançant la signatura d’un conveni, es concreta en el suport econòmic per part de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró de 4.395,77 € per a donar suport tant en l’edició i producció dels suports gràfics, com en la contractació de serveis. També es facilita la cessió de l’espai, materials i infraestructures. Aigües de Mataró, S.A.(AMSA) destina 10.000 € a aspectes organitzatius i logístiques de la fira. A través de l’empresa municipal PUMSA, es realitzarà un descompte per les persones visitants del 50% en la tarifa de l’aparcament Parc Central durant els dos dies de celebració de la fira.