Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La lluita de les dones pels drets de la ciutadania centra la conferència del Dia Internacional de les Dones

Escoltar

La lluita de les dones pels drets de la ciutadania centra la conferència del Dia Internacional de les Dones

La historiadora Margarida Colomer ha estat l'encarregada d'oferir la ponènciaL’alcalde, David Bote, acompanyat de la regidora de Polítiques de Gènere, Esport, Joventut i Convivència, Marisa Merchán, ha presidit l’acte acadèmic institucional celebrat aquest dijous, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Ha estat la primera vegada que Mataró ha celebrat una ponència per commemorar aquesta efemèride, conferència que ha anat a càrrec de la historiadora i professora d’Història, Margarida Colomer.

 


Sota el títol “La lluita de les dones pels drets de ciutadania”, Colomer ha repassat les principals batalles que les dones han lliurat al llarg de la història per anar conquerint drets que, durant molts anys, havien estat reservats als homes: des de la lluita per tenir una escolarització laica, de qualitat i universitària; fins a la lluita del moviment feminista pel sufragi universal de les dones. També ha fet referència a les reivindicacions actuals per acabar amb la bretxa salarial, contra l’assetjament sexual amb moviments com #metoo i per eradicar la violència masclista.

 


Durant la seva ponència, la historiadora ha volgut reivindicar també la figura de Consol Nogueras, escollida regidora de l’Ajuntament de Mataró el 1934, i qui va ser una de les quatre primeres dones elegides democràticament a Catalunya.

 


Margarida Colomer ha finalitzat la conferència amb una poesia de Maria Mercè Marçal.

 


Tot seguit, a la porta de l’Ajuntament, s’ha fet la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La lectura l'ha feta Lea Cornellanas, membre de diversos col·lectius com Teixit de Dones i Dones Reporteres de Mataró.

 
Jornada de Debat Feminista


Aquest divendres 9 de març, i també emmarcat en el Dia Internacional de les Dones, Cafè de Mar acollirà de 10 a 14 h una jornada de reflexió i debat entorn el feminisme. L’escriptora Bel Olid oferirà la conferència “Feminismes” i, tot seguit, se celebraran dues taules rodones que comptaran amb la participació d’expertes de diferents àmbits i representants del món local. La cloenda inclourà un vermut musical a càrrec d’Edurne Vega.