Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mostra Intercultural de Cerdanyola aplega les diferents cultures que conviuen al barri

Escoltar

La Mostra Intercultural de Cerdanyola aplega les diferents cultures que conviuen al barri

El Parc de Cerdanyola acull aquest esdeveniment el dia 27 de maig en el marc de la Festa Major de Cerdanyola



La Taula d’Entitats de Cerdanyola (TEC) uneix esforços per celebrar la Mostra Intercultural de Cerdanyola. Una quinzena d’entitats participen en aquesta trobada que és l’ampliació de la tradicional Mostra Gastronòmica que se celebrava al barri cada any a finals de maig i enguany serà el 27 de maig.




El programa d’aquesta edició inclou paradetes de les diferents entitats, tastets gastronòmics, demostracions de danses típiques, representacions teatralitzades, desfilada de moda, tallers i jocs... Com a novetat, s’inclou una activitat lúdica que promou el civisme i la convivència al barri. S’ha programat una plantada popular de flors i plantes al Parc de Cerdanyola, on els més petits podran aprendre a plantar en un dels parterres existents. Els més grans els podran ensenyar i acompanyar en aquesta activitat. La intenció és que s’aproximin a la natura i coneguin la necessitat de tenir-ne cura. El missatge que es pretén transmetre és que l’espai públic és un bé de tots que cal preservar i respectar col•lectivament. Aquesta activitat es realitza amb la col•laboració del Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament de Mataró, que cedeix les plantes i les eines.




Els participants d’aquesta Mostra Intercultural de Cerdanyola són: Asoc. Cultural de las Mujeres de Tambacounda Senegal, Asoc. de Ciudadanos Guineanos y Amigos del Maresme, Ass. Catalana d'Empresaris Xinesos del Tèxtil i Confecció, Ass. Cultural de Cerdanyola, Ass. Dones Africanes Musu Kafo, Ass. Gent Gran de Cerdanyola, Ass. Hidaya Orientació, Ass. per al Desenvolupament de la Dona Africana Sonikara, Ass. Radio La Voz de Cerdanyola, Ass. Social i Cultural Badenya, AV de Cerdanyola, Casal del Barrio de Cerdanyola, Círculo Flamenco Andaluz, Club d'Escacs Cerdanyola, Hermandad Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora, Ñodema Kafo i Organització Immigrants Mali.




El treball conjunt de la TEC, la Comissió de la Festa Major de Cerdanyola, la col•laboració de l’Associació de Veïns de Cerdanyola i la dinamització de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats de l'Ajuntament de Mataró, fan possible que es pugui celebrar la Mostra Intercultural.




Aquesta activitat s’emmarca en la Festa Major de Cerdanyola, que comença el dia 26 de maig i s’allarga fins al 3 de juny. La Mostra Intercultural també s’inclou en el programa Maig Intercultural de l’Ajuntament de Mataró, un cicle que aplega tot tipus d’activitats entorn a les diferents cultures de la ciutat i la convivència entre totes elles, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el 21 de maig.






Cerdanyola, un barri ric en cultura




Al barri de Cerdanyola de Mataró hi conviuen un gran nombre de nacionalitats diferents que aporten una gran diversitat de riquesa cultural a la ciutat. Pel que fa a la població nouvinguda, la nacionalitat del Marroc és la més nombrosa amb un 30,38 % del total, seguida pel 14,68 % de la xinesa, la tercera és la senegalesa amb 14,68 %, seguides de la gambiana i la maliana.




El 36,14% de la població amb nacionalitat estrangera de Mataró viu a Cerdanyola. La meitat de població de Cerdanyola, 14.434 persones, han nascut fora de Catalunya. La Mostra Intercultural esdevé el punt de trobada i intercanvi de totes aquestes cultures.