Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició dels avançaments reintegrables per a rehabilitacions d’edificis s’amplia a tota la ciutat

Escoltar

La segona edició dels avançaments reintegrables per a rehabilitacions d’edificis s’amplia a tota la ciutat

En la primera edició, centrada en edificis de Rocafonda, es van fer avançaments per valor de 6.503 €



L’Ajuntament ha posat en marxa les bases reguladores i la convocatòria per a la concessió d’avançaments reintegrables per al finançament d’actuacions de manteniment, rehabilitació o millora de l’accessibilitat del parc d’edificis de la ciutat. Es tracta d’una línia de finançament sense cap cost associat, un micro-crèdit, adreçada a aquelles persones amb dificultats per accedir al finançament de les contribucions econòmiques (derrama) que els hi corresponen quan es fan obres als seus edificis.



Els avançaments són de 2.000 € com a màxim per habitatge i els diners seran ingressats directament a la comunitat que impulsa les obres de l’edifici. El termini màxim de devolució no superarà els 4 anys i les quotes no seran inferiors als 20 € mensuals. Les sol·licituds es poden fer al Servei d’Atenció Ciutadana o a l’Oficina Local d’Habitatge.



Les obres per aquesta edició s’han de portar a terme fins al 31 d’octubre del 2019 i les peticions dels avançaments reintegrables es poden fer fins al 17 de desembre del 2018 o abans si s’ha arribat al límit de la subvenció que és d’un total de 26.000 €. 




Balanç primera edició





L’Ajuntament va posar en marxa la concessió d’avançament reintegrables per primera vegada l’any 2017 per complementar i poder portar a terme les obres que disposaven dels ajuts de la Llei de Barris de Rocafonda-El Palau.



El programa, del Servei d’Habitatge, partia de la constatació que algunes obres de millora de l’accessibilitat, rehabilitació o manteniment, no arribaven a bon port perquè algunes unitats familiars no disposaven de la seva part de la derrama d’una sola vegada ni podien accedir a finançament privat. Davant d’aquesta situació, es va decidir obrir aquesta via de finançament sense interessos, ni costos afegits per al ciutadà, per fomentar així la millora del parc d’habitatges de la ciutat.



En la primera edició, quatre unitats familiars es van acollir a aquesta mesura amb un import total de 6.503,74 €. Es tracta d’una mesura que permet desbloquejar acords per a obres que d’altra manera no serien viables.