Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Biblioteques de Mataró celebra el Dia Mundial de la Poesia

Escoltar

La Xarxa de Biblioteques de Mataró celebra el Dia Mundial de la Poesia

Durant el mes de març es programaran activitats diverses, com ara hores del conte especials, clubs de lectura infantils i mostres documentals

La Unesco va declarar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. La Institució de les Lletres Catalanes promou aquesta efemèride organitzant diverses activitats.




Durant el mes de març, la Xarxa de Biblioteques de Mataró se suma a aquesta celebració organitzant un programació específica, formada per mostres documentals, així com de dues sessions especials de l’hora del conte. Dimecres 21 de març, a la Biblioteca Antoni Comas, es jugarà amb les paraules i els versos a través de l’espectacle “Les papallones també volen poesia”, de la companyia La Minúscula; i dimarts 27, a la Biblioteca Pompeu Fabra, la companyia Micro Tropue oferirà l’espectacle “Bestiolari i casolà”, que combina el món dels animalons amb petits poemes.




A la Biblioteca Pompeu Fabra, es muntarà un aparador cultural acompanyat d’una mostra documental de poesia. Els dimecres 14 i 21 de març, el club de lectura infantil Gomet Blau llegirà “L’Abecedari poètic” de Salvador Comelles i dimecres 21 de març es realitzarà un espectacle diferent amb l’objectiu de fer arribar la poesia a tothom. Uns personatges especials obsequiaran amb un poema als usuaris que aquell dia vagin a la biblioteca. D’altra banda, a la Biblioteca Antoni Comas, dijous 22 de març, a les 18h, els membres del club Gomet Vermell llegiran el llibre “Abecedari poètic”, de Salvador Comelles i faran cal·ligrames.




El Centre de Normalització Lingüística s’afegirà a la celebració amb el recital poètic “Glopets de poesia, poemes que no s’han de mastegar”, que tindrà lloc dijous 15 de març, a les 10 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra i dimecres 21 de març, a les 19.30 h, a la Biblioteca Antoni Comas.




Amb motiu d’aquesta celebració, es confeccionarà “El petit llibre gegant de les Biblioteques de Mataró”. Aquesta activitat comptarà de diferents fases. En la primera, els nens i nenes participants redactaran el seu conte o poema en dos espais creatius que tindran lloc dissabte 10 de març a la Biblioteca Pompeu Fabra i del 13 al 20 de març a la Biblioteca Antoni Comas.




En la segona fase, en dos tallers, s’il·lustraran aquestes creacions infantils. Aquests tallers tindran lloc dimarts 20 de març a la Biblioteca Antoni Comas i divendres 23 de març a la Biblioteca Pompeu Fabra.