Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demandarà la Generalitat pels incompliments en el finançament de les escoles bressol municipals

Escoltar

L'Ajuntament demandarà la Generalitat pels incompliments en el finançament de les escoles bressol municipals



Aprovada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament una proposta de resolució presentada pel grup municipal del Partit Popular de Catalunya amb el suport dels grups municipals d’ICV-EUIA, C's i VOLEMataró per denunciar al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya pels incompliments en el finançament de les escoles bressols municipals de Mataró.




El text íntegre aprovat és el següent:




“Atès que al mes de gener de 2015 el Ple de l'Ajuntament de Mataró va aprovar una Declaració Institucional presentada pel Grup de Icv-EuiA per demanar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya els següents acords, entre d'altres:




‘TERCER.-Demanar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el compliment dels acords signats amb les entitats municipalistes per al finançament de les escoles bressol de titularitat municipal, incomplerts des de l’any 2011.




QUART.-Demanar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el pagament de les quantitats ja justificades i acceptades, relatives al finançament de les escoles bressol de titularitat municipal.’




Atès que el Departament no ha satisfet aquesta demanda, cosa que ha perjudicat a les famílies i també les finances municipals.




Atès que Ajuntaments com el de Cornellà o l'Hospitalet de Llobregat van demandar judicialment al Departament i finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha donat la raó amb sentència condemnatòria contra la Generalitat de Catalunya a la que obliga a satisfer les obligacions que havia contret amb aquests municipis pel finançament de les seves escoles bressol municipals.




Atès que altres Ajuntaments, com ara el de Barcelona, han anunciat l' interposició de demandes contra el Departament pel mateix motiu.




Sotmetem a la consideració del Ple el següent Acord:




1.-Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Mataró iniciaran els tràmits necessaris per tal de presentar una demanda contra el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per tal de rescabalar-nos dels incompliments sobre el finançament de les Escoles Bressol Municipals de Mataró.”