Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència del web municipal

Escoltar

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència del web municipal

El web municipal compleix 51 dels 52 indicadors establerts i ha revalidat la puntuació del 98,08 %

L’Ajuntament de Mataró ha revalidat per quart any consecutiu el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web municipal www.mataro.cat. El distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i transparència de la comunicació local pública en les webs municipals. El regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, va ser l’encarregat de recollir el reconeixement durant l’acte d’entrega dels guardons, que va tenir lloc aquest dimecres 25 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 


El web municipal www.mataro.cat ha repetit la bona puntuació de l’any passat: un 98,08 %, en complir 51 dels 52 indicadors que s’han establert per a aquesta edició.




El Segell InfoParticipa es va concebre l’any 2013 amb l’objectiu d’incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. Aquest any s’ha celebrat la 5a edició per als webs dels ajuntaments, la 3a per als webs dels consells comarcals i la 2a per als webs de les diputacions. Dels 947 municipis de Catalunya, només 193 aconsegueixen aprovar i, els que obtenen el segell o la menció, són en total 95, és a dir, poc més del 10 %.






El Mapa Infoparticipa




El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure’n la seva millora.




En el mapa s’avaluen 52 criteris de transparència i en funció del resultat obtingut i del nombre d’habitants del municipi s’atorga una de les següents distincions: Segell Infoparticipa, Menció al Segell Infoparticipa i Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència. 




L’Ajuntament de Mataró s’avalua com a municipi de més de 50.000 habitants i necessitava una puntuació del 95% per obtenir el Segell, distinció que ara ha obtingut per quarta vegada consecutiva. Quan el Laboratori de Comunicació Pública va començar les seves avaluacions el 2012, Mataró complia un 78 % dels criteris. En la següent avaluació va assolir un 90,24 %, després 92,68 %, i després un 95,12 %, per arribar al 98’08 %, puntuació que ha mantingut en les darreres tres edicions.