Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'adhereix a la vaga feminista del 8 de març

Escoltar

L'Ajuntament s'adhereix a la vaga feminista del 8 de març



L’Ajuntament de Mataró dona suport i s’adhereix a la vaga feminista convocada per al proper dijous 8 de març. El Ple municipal va aprovar dijous passat, 1 de març, una Proposta de resolució presentada pels grups municipals d’ERC-MES i ICV-EUiA amb el suport de la regidora no adscrita. La moció es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita; l’abstenció de C’s i els vots en contra de PP i PxC.

 


El text íntegre aprovat és el següent:

 


“En els últims anys des del moviment feminista intergeneracional, creixent en nombre i en energia, s’han impulsat i desenvolupat propostes i idees per pensar en altres vides i un altre món. Al crit de "ni una menys, vives ens volem" que van llançar les feministes argentines es va dur a terme la primera vaga global de dones de treball productiu i reproductiu el 8 de març de 2017.





El 2018 volem arribar més lluny i visibilitzar amb una vaga més forta que la de 2017 la nostra força, la nostra ràbia i dolor i alhora la nostra alegria compartida de saber-nos fortes. Exigim que ningú miri a un altre costat davant de les nostres propostes i la nostra centralitat en el món. I més quan la meitat del món està doblement explotat pel capitalisme patriarcal i seguim patint violències masclistes cada dia.

 


Per això, la Comissió 8 Març del moviment feminista ens convoca a una vaga feminista. És una vaga que va més enllà del que s'identifica com vaga laboral, on reivindiquem la dignificació dels sectors laborals més feminitzats, perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d'assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.




Una vaga en la que cridem a reflexionar col•lectivament què poden fer tots i cadascun dels homes per canviar una situació sobre la qual ja s'haurien d'haver manifestat contraris. Per això diem als nostres companys homes que assumeixin la seva responsabilitat, perquè les tasques de cures i reproductives són responsabilitat de totes i nosaltres, les dones, històricament se'ns han relegat aquestes feines.




Practiquem un feminisme de classe perquè sabem que el patriarcat s'alia amb el capitalisme i situa a les dones en una situació de precarietat i explotació, tant a casa com a la feina i practiquem un feminisme interseccional perquè sabem que estem travessades per desigualtats i precarietats que ens situen en llocs molt diversos davant del patriarcat: el treball assalariat, les cures, el consum, l'exercici dels nostres drets, la formació i la participació ciutadana, per les diferències que travessem alguna de nosaltres segons la procedència, la classe, l'edat, l'orientació sexual, la identitat de gènere i habilitats. Però la vaga és de totes, hi ha un lloc per a totes i cadascuna de nosaltres a la vaga feminista del 8M. Excepte per les dones que busquen l’explotació i opressió d'altres dones.




Formem part d'un procés de transformació radical de la societat, de la cultura, de l'economia, de les relacions. Volem ocupar l'espai públic, reapropiar-nos de la decisió sobre el nostre cos i la nostra vida, reafirmar la força política de les dones, lesbianes i trans i preservar el planeta en què vivim.




I per això el 8M farem vaga laboral, de treball domèstic, de cures, de consum i estudiantil, per demostrar que sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix. Perquè nosaltres movem el món, i quan volem el parem!




Per totes aquestes raons, el GM d’ICV-EUiA i el GM d’ERC-Moviment d’Esquerres, amb el suport del GM de VOLEMataró i del GM de la CUP, proposem l'adopció dels següents




ACORDS:




Primer.- Donar suport a la proposta de Vaga Feminista prevista pel 8 de març tot facilitant la informació per a que les treballadores puguin adherir-se a la vaga, promovent les aturades a les treballadores que vulguin parar, així com fent una aturada davant del centre de treball en la que prenguin la veu les dones, donant prioritat al moviment feminista que és el convocant de la jornada de vaga.




Segon.- Utilitzar tots els mitjans a l’abast de l’ajuntament per tal de fer difusió de la vaga i les seves reivindicacions.




Tercer.- Impulsar un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes del municipi per generar un entorn de discussió que permeti articular accions conjuntes basades en les reivindicacions de la vaga.




Quart.- Revisar les externalitzacions i privatitzacions dels serveis públics que depenen de l’ajuntament i que estan en relació als serveis de cura, assistència, educació i sanitat.




Cinquè.- Prendre un compromís cap a la recuperació d’aquests serveis per tal de garantir que siguin d’accés universal i equitatius , de control i gestió directa i amb unes condicions laborals dignes i que garanteixi la qualitat del servei i la coordinació amb els diferents recursos d’atenció a les persones així com assegurar una gestió transparent.”.