Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, David Bote, ponent en una nova edició de RELAGRES

Escoltar

L'alcalde i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, David Bote, ponent en una nova edició de RELAGRES

El congrés se celebra a La Paz (Bolívia) i reuneix els màxims exponents de gestió de residus d'Iberoamèrica

David Bote, alcalde de Mataró i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM), és un dels convidats a compartir experiències i presentar iniciatives de futur en el marc del VI seminari internacional "Gestió integral de residus sòlids cap a una gestió sostenible" que es realitza a la ciutat de La Paz (Bolívia) del 18 al 20 de juny. En l'esdeveniment hi participen experts i representants de més de 100 institucions i governs locals d'Amèrica Llatina, el Carib i Espanya que conformen la Xarxa Internacional de Gestió de Residus Sòlids (RELAGRES). En concret, Bote impartirà la conferència "Política pública i normativa: Polítiques d'Espanya i Europa en Gestió de Residus", en la sessió de demà dimarts.




L'objectiu del congrés de RELAGRES és que els municipis i entitats supramunicipals iberoamericans participants comptin amb plans de gestió de residus sòlids. En els països d'Amèrica del Sud, en concret, només un 20% dels municipis té plans definits en aquest àmbit, segons una de les conclusions del V seminari realitzat l'any passat al Tecnocampus de Mataró i organitzat pel CTRSUM.



Un altre dels projectes de RELAGRES és considerar i instrumentar, d'acord amb el context, les experiències reeixides dels seus membres per incidir en l'aprofitament dels recursos i la diversificació de les fonts d'energia que conservin el medi ambient per, posteriorment, prendre decisions i instrumentar polítiques públiques favorables. A més, es busca tenir un coneixement més precís dels projectes generadors d'energia a partir dels residus sòlids que es generen arreu del món. Un altre dels eixos importants de debat durant el congrés a La Paz és el trànsit cap a una veritable economia circular.