L'alcalde visita la darrera fase de les obres de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins

Aquest any s'ha actuat principalment als pòrtics i la Capella

L’alcalde, David Bote, i el regidor d'Espais Públics, Miquel Ángel Vadell, han visitat aquest matí les darreres obres de rehabilitació efectuades al Cementiri dels Caputxins, que en aquesta fase han afectat principalment als pòrtics i la capella d’aquest equipament funerari amb 200 anys d’història. A la visita també hi ha assistit el gerent de Cementiris Metropolitans, CGC SL, Joan Hans.


 

Les obres, corresponents a la fase final de curt i mig termini del Pla de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins, van a càrrec de la concessionària dels cementiris municipals, Cementiris Metropolitans CGC SL. Al 2017 es va refer l’escalinata principal. Entre les obres de reforma de l’escalinata i les realitzades al 2018 s’han invertit 607.621,71 € (IVA inclòs). Els treballs es van adjudicar a Eurocatalana Obres i Serveis SL.

 

 

Els treballs efectuats durant aquest any s’han centrat principalment en l’arranjament i impermeabilització dels pòrtics est i oest i de la cúpula de la Capella. En concret, en els pòrtics s’han reforçat jàsseres de sustentació de les voltes que presentaven fissures; s’han refet els arrebossats i pintat les parets i les voltes; s’ha impermeabilitzat la coberta i s’ha pintat la façana dels mateixos; i se’ls ha fet una base de formigó i un nou paviment amb peces de granit. A la Capella s’ha pintat l’interior i exterior de la cúpula, s’ha impermeabilitzat i s’ha repassat la coberta.   


 

També s’han fet la impermeabilització i acabats de les illes de nínxols 1RA i 2NA. Al sector de la primera ampliació de llevant del cementiri s’ha fet el drenatge del paviment de terra i s’ha instal·lat una nova font.

 

 

 

Conjunt neoclàssic


 

El Cementiri dels Caputxins és el conjunt neoclàssic més important de la ciutat, un museu a l’aire lliure que, entre sepultures, panteons, mausoleus i escultures funeràries explica 200 anys de la història de Mataró. En aquest espai hi reposen les restes d’algunes de les personalitats més rellevants, com l’impulsor del primer ferrocarril, Miquel Biada; l’arquitecte, polític i historiador, Josep Puig i Cadafalch; el sindicalista Joan Peiró; els artistes Jaume i Jordi Arenas; l’arqueòleg Marià Ribas, el poeta Josep Punsola o el cantant Pere Pubill Calaf “Peret”, entre molts d’altres.