Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les actuacions a l’espai públic de Rocafonda per a una bona convivència es reforcen a l’estiu

Escoltar

Les actuacions a l’espai públic de Rocafonda per a una bona convivència es reforcen a l’estiu

La novetat són agents mediadors que del 2 de juliol al 30 de setembre treballen en horari nocturn en l’espai urbà

L’Ajuntament de Mataró, a partir de la col·laboració amb l’Associació de Veïns de Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí i veïnat del barri, reforça el projecte anual d’intervenció a l’espai públic del barri de Rocafonda durant els mesos d’estiu per contribuir a una bona convivència i garantir així els drets i deures de la ciutadania en relació a l’ús de l’espai públic. El reforç dels agents cívics durant el dia, la incorporació de mediadors en horari de nit, l’ampliació dels patis oberts i la programació d’activitats de lleure a les places són les principals mesures. 




Els projecte de Patis Oberts a l’Escola Rocafonda, que fins ara acabava amb el curs escolar, enguany ha estat obert fins al 20 de juliol. Aquest servei ha estat obert de les 18.30 h fins a les 20.30 h, de dilluns a divendres, i anava adreçat a infants i joves d’entre 8 i 18 anys. Durant aquesta ampliació en el calendari, també s’ha ampliat amb un tercer professional l’equip que normalment hi treballa, format per un educador i un integrador.






Des del passat 20 de juny i fins al 9 de setembre, hi ha activitats de lleure a la plaça Joan XXIII dirigides a infants de 6 a 12 anys, en horari de 17.30 h a 20 h. L’activitat es desenvolupa amb una primera intervenció on els dinamitzadors fan una ruta per diferents places i parcs de la zona per derivar els infants cap a la plaça Joan XXIII on allà es fan diferents activitats de lleure i treball educatiu amb infants i també famílies. Per finalitzar es fa una reflexió diària amb els infants i també un traspàs de la informació amb els agents mediadors sobre possibles incidències i millores en la intervenció.






Agents cívics




La figura de l’agent cívic que hi ha a tots els barris continua durant l’estiu amb un reforç a Rocafonda en horari de tarda, a partir del 3 de juliol. Aquests agents cívics treballen en horari de matí i de tarda, fins a les 20 h. La novetat d’enguany és la figura d’agent mediador amb horari de 20 h a 24 h, del 2 de juliol fins al 3 de setembre.




Aquest equip nou està format per dos mediadors realitzaran tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques per fomentar accions de bona convivència i respecte entre la ciutadania així com el bon ús dels espais públics i privats de la ciutat. Les funcions dels agents mediadors estan dissenyades per ajudar els ciutadans en l’ús dels seus drets i deures respecte les normes de civisme i d’urbanisme vigents.