Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les antigues pistes de conduir del carrer de Galícia es comencen a transformar en aparcament públic gratuït

Escoltar

Les antigues pistes de conduir del carrer de Galícia es comencen a transformar en aparcament públic gratuït

Tindrà capacitat per a 315 places

L’Ajuntament ha començat les obres d’adequació de les antigues pistes del carrer de Galícia on es realitzaven els exàmens per obtenir el carnet de conduir, que es reconvertiran en aparcament públic provisional. El projecte preveu la creació de 315 places d’aparcament gratuïtes.




Les antigues pistes de conduir es troben en desús i estan tancades des de fa anys. El solar ocupa 17.000 m² i està delimitat pel carrer de Galícia, la carretera de Cirera, el Camp Municipal d’Hoquei i uns terrenys sense urbanitzar.




El projecte preveu l’enderroc de les petites edificacions existents al recinte (coberts, caseta d’entrada, rampa). També es retirarà i substituirà el reixat metàl•lic de tancament que no estigui en bones condicions i es crearà una porta d’accés per a vianants a l’alçada de la parada d’autobús davant de l’Hospital. Pel que fa a l’interior, es demoliran i pavimentaran de nou els trams de calçada que estan en mal estat, per tal de crear la zona d’aparcament.




Així mateix, es farà una esbrossada i arranjament dels talussos perimetrals del solar i dels parterres, arbrat i planta arbustiva que delimitaran les diferents zones d’aparcament. També s’instal•larà nou enllumenat format per 8 columnes de 10 m d’alçada amb tres projectors LED cadascuna.




Els treballs, que van començar la setmana passada, s’han adjudicat a l’empresa Bagudanch Serra, SL, tenen un termini d’execució de 8 setmanes i un pressupost de 64.368,62 € (IVA inclòs).




El projecte té com a antecedents l’aprovació al Ple municipal a l’abril de 2017 d’una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP que reclamava habilitar aquest solar com a aparcament gratuït per als usuaris dels equipaments de la zona, tant de l’Hospital de Mataró com de les instal•lacions esportives més properes.