Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Herald difon aquesta tarda la Proclama de la Festa Major

Escoltar

L'Herald difon aquesta tarda la Proclama de la Festa Major

L'Estrena, primer acte oficial de Les Santes 2018, tindrà lloc aquesta tarda al Saló de Sessions

El primer acte oficial de Les Santes 2018 és l’Estrena, l’acte institucional que tindrà lloc aquesta tarda i que consta de dues parts: la conferència i la Proclama de la Festa Major. Aquest pròleg de la Festa Major es fa coincidir amb el toc de novena de les campanes de la Basílica de Santa Maria, un so que es podrà sentir des d’avui fins al 27 de juliol, festivitat de Santa Juliana i Semproniana.

 


L’Estrena s’iniciarà a les 18 h amb un acte institucional que tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament. L’estrenador d’enguany és el valencià Josep Vicent Frechina, activista i estudiós de la cultura popular que impartirà la conferència “La festa a la Mediterrània, avui”, en què dissertarà sobre el model festiu mediterrani i les pràctiques musicals i culturals que comparteixen els pobles de les seves ribes.

 


Tot seguit, un cop finalitzada la conferència, l’alcalde farà cridar l’Herald perquè faci extensiva la seva Proclama de Festa Major. Acompanyat de les Trampes i els Flabiolaires, l’Herald recorrerà els carrers i places del centre històric de la ciutat versant sobre la festa. Durant el recorregut es repartirà el programa d’actes de butxaca.






Afectacions al trànsit







La celebració de l’Estrena comportarà afectacions al trànsit entre les 18 i les 21 h. Així doncs, es tallarà la circulació a la Riera (entre la Muralla de la Presó i la Muralla de Sant Llorenç), carrer de Sant Josep, Muralla de Sant Llorenç i plaça de l’Ajuntament, on tampoc no s’hi podrà estacionar.