Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Oficina de Turisme obté el distintiu "Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017" de turisme sostenible

Escoltar

L'Oficina de Turisme obté el distintiu "Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017" de turisme sostenible

L'adhesió a aquest compromís la promou la Diputació de Barcelona, que el 2017 va obtenir la certificació "Biosphere Responsible Tourism"

L’Oficina de Turisme de Mataró ha obtingut el distintiu “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” que garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics que s’ofereixen. El distintiu l’ha recollit la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, durant l’acte celebrat aquest matí a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

 


Aquest distintiu s’ha impulsat a les comarques de Barcelona de la mà de la Diputació de Barcelona, l’Institut de Turisme Responsable (ITR) i la cambra de Comerç de Barcelona, mitjançant una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, bé siguin públics o privats. Així doncs, durant l’acte celebrat aquest matí s’ha atorgat el distintiu “Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017” a les 245 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona que s’hi han adherit. La Diputació de Barcelona va obtenir l’any 2017 la certificació “Biosphere Responsible Tourism”, que reconeix la demarcació com a destinació turística sostenible i responsable.

 




Certificació Biosphere


Es tracta d’una certificació nascuda a instàncies de la Conferència Mundial de Turisme Sostenible de 1995, una fita històrica promoguda per l’ONU a través de la UNESCO. 

 


La certificació Biosphere va ser la primera a nivell mundial en ser aprovada pel Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC) i és l’única en incorporar els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i les directrius sorgides de la Cimera del Clima de París. La Comunitat Biosphere té acords amb els principals operadors turístics del món, fet que aporta posicionament, visibilitat, promoció i màrqueting internacional.