Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà la presentació oficial de la Via Marina del Camí de Sant Jaume

Escoltar

Mataró acollirà la presentació oficial de la Via Marina del Camí de Sant Jaume

La ciutat serà seu de la XVIII Trobada d'Associacions Xacobees de l'Ebre i la Mediterrània del 27 al 29 d'abril

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest matí la presentació de la XVIII Trobada d’Associacions Xacobees de l’Ebre i la Mediterrània que se celebrarà a Mataró del 27 al 29 d'abril, i en el marc de la qual tindrà lloc la presentació oficial de la Via Marina del Camí de Sant Jaume. A l’acte també hi ha assistit la regidora de Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno; el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó; i el president de l’Associació Gerunda, Joaquim Rosa.

 


El nou traçat del Camí de Sant Jaume a Catalunya, la Via Marina, deriva de l’actual camí existent que va de la frontera amb França fins a Montserrat. Aquest nou tram, el primer de la península d’aquest camí de peregrinació que transcorre per la costa, neix a Caldes de Malavella i arriba a la costa catalana per Lloret de Mar i Blanes. Entra al Maresme per Malgrat de Mar i recorre la comarca fins a Montgat, on segueix pel Barcelonès fins arribar a l’església de Sant Jaume de Barcelona.

 


La posada en marxa d’aquesta singular via és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme amb la implicació de diversos ajuntaments, -entre els quals hi ha el de Mataró-, de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona.

 




XVIII Trobada d’Associacions Xacobees de l’Ebre i la Mediterrània





La presentació oficial del nou traçat del Camí de Sant Jaume es farà coincidir amb la XVIII Trobada d’Associacions Xacobees de l’Ebre i la Mediterrània, que tindrà lloc a Mataró del 27 al 29 d’abril.

 


En aquest marc, dissabte 28 d’abril a partir de les 8.30 h se celebrarà la caminada d’inauguració de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, caminada que recorrerà l’etapa que transcorre entre Sant Pol de Mar i Mataró.

 


L’endemà, diumenge 29 d’abril, es farà la presentació oficial del nou traçat. L’acte tindrà lloc al Foment Mataroní (Carrer Nou, 11) i comptarà amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de tots els municipis participants, a més a més de representants dels consells comarcals del Maresme, La Selva i el Barcelonès; de la Diputació de Barcelona; de la Direcció General de Turisme de la Generalitat; de l’Agència Catalana de Turisme, de la Direcció General de Turisme de la Xunta de Galícia; i membres de la “Orden del Camino de Santiago”, entre d’altres.

 


La presentació finalitzarà amb l’actuació de la “Real Banda de Gaitas” de la Diputació d’Ourense i, tot seguit, a les 12 h, la Basílica de Santa Maria acollirà una missa solemne de benedicció del Camí de Sant Jaume cooficiada amb el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo.

 




Via de Marina de Sant Jaume, al seu pas per Mataró





La Via de Marina del Camí de Sant Jaume arriba a la ciutat pel camí antic de Mataró a Sant Andreu de Llavaneres i transcorre pel Camí de les Cinc Sènies, riera de Sant Simó, ronda de Miguel de Cervantes, ronda de Joan d’Àustria, pas de Sant Simó, passeig marítim, avinguda del Port, pas d’Ernest Lluch, avinguda d’Ernest Lluch, passeig de Marina, carrer de Vilassar, avinguda de Cabrera i riera d’Argentona per l’N-II, des d’on ja entra al terme municipal de Cabrera.

 


Pel que fa al recorregut per l’interior del nucli urbà de Mataró, el traçat transcorre pels següents carrers: des del passeig marítim creua pel pas de Jordi Joan i segueix pel carrer del Racó de Sant Pere, carrer de Sant Pere, carrer de l’Hospital, plaça de la Muralla, passatge del Pou de Vall, Baixada de les Escaletes, carrer de Sant Cristòfor, carrer de Santa Maria, plaça de Santa Maria, carrer Nou, La Riera, plaça de Santa Anna, La Rambla, plaça de Joan Herrera, carrer de Sant Agustí i pas de Sant Agustí, on torna a enllaçar amb la Via de Marina al seu pas pel passeig marítim.