Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la presentació de l’informe del Perfil de la Ciutat 2018

Escoltar

Mataró acull la presentació de l’informe del Perfil de la Ciutat 2018

El document recull les dades socioeconòmiques de les 14 ciutats que formen part de la Xarxa Perfil de Ciutat, entre les quals hi ha Mataró

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest migdia la presentació de l'edició 2018 de l'informe d'El Perfil de la Ciutat. En el decurs de l’acte, celebrat al TecnoCampus, l’economista, geògraf i coordinador general de l'Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela Barnet, ha ofert la conferència “Les ciutats i l'estratègia no viuen sense coneixement”.

 


L’estudi recull dades dels 14 municipis que formen part de la xarxa referents a l’habitatge, mercat laboral, cohesió social i activitat econòmica, entre d’altres indicadors. Així, l’informe permet la comparació entre municipis, tant del nivell dels diferents indicadors com de la seva evolució.

 


En l’àmbit referent a l’activitat econòmica, el registre de les persones assalariades per cada municipi mostra com el conjunt de la Xarxa Perfil de la Ciutat ha experimentat un increment del +5,3 % durant el 2017. Tot i suposar una desacceleració del ritme de creixement del 0,9 % en relació a 2016, el conjunt de la Xarxa es manté amb increments més elevats que no pas el conjunt de Catalunya (+4,3 %). Mataró és el municipi de la Xarxa on més creix (+17,4 %), seguit de Manresa (+16,7 %) i Granollers (+6,9 %).

 


Del document també se’n desprenen altres dades com per exemple que el segon municipi que més ha crescut en la grandària mitjana de les empreses és Mataró (+16,4 %), per darrere de Manresa (+16,8 %). Pel que fa a l’índex d’especialització, en aquesta nova edició s’ha incorporat al càlcul de l’índex el pes relatiu de les activitats en el conjunt dels municipis. En el cas de Mataró, l’activitat amb més índex d’especialització és l’smart tèxtil (2,08) que té un pes sobre el sector català del 15 % i sobre el conjunt d’activitats del municipi del 4 %.

 




El Perfil de la Ciutat




El projecte té com a objectiu realitzar un sistema d'indicadors estratègics de seguiment de qualitat de vida i cohesió social dels municipis que en formen part: Badalona, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Vic i Viladecans.





La col•laboració que estableixen té com a objectiu desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats i dels seus veïns.

 


Des de l’any 2010, anualment, s’elabora l’Informe del Perfil de la Ciutat. A més la xarxa manté un bloc sobre aspectes de metodologia estadística i sobre temes d’actualitat de la qualitat de vida i el benestar de les ciutats mitjanes, obert a la participació dels experts.

 


L’any 2017 la Xarxa El Perfil de la Ciutat – Indicadors bàsics de Qualitat de Vida va ser reconeguda amb el segell europeu URBACT Good Practice entre un conjunt de 97 exercicis de bones pràctiques d’arreu d’Europa escollides entre 270 propostes presentades per 219 ciutats de 29 països.