Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una jornada de divulgació sobre la malaltia de l’Alzheimer

Escoltar

Mataró acull una jornada de divulgació sobre la malaltia de l’Alzheimer

La jornada que es va fer a la Biblioteca Pompeu Fabra va posar l’accent en l'entorn del cuidadorL’Ajuntament de Mataró, la Fundació Pasqual Maragall i l’entitat Accent Social han organitzat una jornada de divulgació sobre la malaltia de l’Alzheimer i més concretament sobre el cuidador professional i no professional. La jornada, amb el títol "La cura del cuidador del malalt d'Alzheimer, el malalt ocult", es va celebrar el 25 de juny, a la Biblioteca Pompeu Fabra, i va aplegar 40 assistents. 
L’acte va comptar amb la neuropsicòloga i terapeuta, Glòria Mas Vall-Llosera, que va parlar sobre el cuidador professional i no professional de malalts d'Alzheimer de la ciutat de Mataró i sobre els cuidadors d’assistència domiciliària, un servei que dona a Mataró l’empresa adjudicatària Accent Social.
Tenir cura d’un familiar amb Alzheimer és un fet sobrevingut pel qual ningú està preparat. Sense el suport necessari, afrontar aquesta realitat acostuma a desencadenar problemes físics i psicològics associats a l’estrès, l’ansietat, la depressió o la frustració: és el que es coneix com a síndrome de sobrecàrrega del cuidador o síndrome del cuidador “cremat”.
La jornada ha donat a conèixer els principals indicis que poden respondre a aquesta problemàtica i també tècniques de comunicació amb el malalt. Per disminuir la sobrecàrrega és important detectar-la com més aviat millor i procurar reconduir la situació.
Durant la jornada, un representant de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme va explicar els recursos que ofereixen a la ciutat pels malalts i per l’entorn del cuidador, com per exemple els grups de dol.