Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra per segon any consecutiu l’Any Nou xinès

Escoltar

Mataró celebra per segon any consecutiu l’Any Nou xinès

Se celebrarà el diumenge 18 de febrer amb una rua amb comparses i elements festius de la cultura xinesa i actuacions al Parc Central



Mataró celebrarà l’arribada de l’Any Nou xinès per segona vegada consecutiva, el proper 18 de febrer, amb un cercavila des de la plaça de l'Ajuntament fins al parc Central amb la participació de diferents comparses i amb actuacions relacionades amb elements festius de la cultura xinesa. Aquesta activitat està organitzada per l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil i la Confecció amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport de l’Associació d’Zhushi Yixingquan a Espanya i l’Associació a Espanya Qilu de la Indústria Cultural i Comercial. 




El 16 de febrer s’inicia l’Any Nou xinès que enguany és signe del Gos, el més humanista del zodíac xinès i, segons els experts, 2018 és un any per ser més tolerant.






Rua i espectacles




L’activitat està previst que comenci el diumenge 18 de febrer, a partir de les 11.30 h, a la plaça de l’Ajuntament des d’on sortirà una rua amb diferents comparses relacionades amb elements festius de la cultura d’aquest país i també participaran entitats locals. El recorregut pujarà per La Riera fins arribar al parc Central nou on s’haurà instal·lat un escenari.




Una de les novetats d’enguany són les traques de pirotècnia i fonts que es podran veure i escoltar a l’inici i al final del recorregut. Aquesta activitat es porta a terme amb la col·laboració dels Diables Atabalats de Cerdanyola.




Un cop al Parc Central, els ciutadans podran veure un seguit d’espectacles de folklore xinès i també hi haurà els parlaments de l’alcalde, David Bote i de la Cònsol General de la República Popular de la Xina a Barcelona, Lin Nan, entre d’altres. També hi haurà parades amb productes de la comunitat xinesa, la segona més nombrosa a la ciutat de Mataró.