Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebrarà aquest dissabte el Dia Mundial del Teatre omplint la Riera de "Roig"

Escoltar

Mataró celebrarà aquest dissabte el Dia Mundial del Teatre omplint la Riera de "Roig"

"Roig" és el nom de l'acció teatral al carrer impulsada per l'Aula de Teatre

Mataró celebrarà el Dia Internacional del Teatre aquest proper dissabte 24 de març amb una acció al carrer que reivindica el despertar de les emocions a través del teatre. La Riera s’omplirà de personatges que, a través de l'art escènic, transformen la seva grisor en un roig despertar ple de vitalitat. Una acció col·lectiva que demostra com de vius ens fa sentir el teatre. La performance començarà a les 18.30 h i comptarà amb prop de 30 participants de diferents edats i disciplines escèniques pertanyents a l’Aula de Teatre, a la Sala Cabanyes, a La Saca, i també altres participants a títol individual. Un cop acabada l'acció, l'actor i director de teatre mataroní, Pere Vàzquez, llegirà el Manifest del Dia Mundial del Teatre.

 


A més d’aquesta acció al carrer, s’oferirà una programació de teatre especial a tots els seus equipaments.

 


Així doncs, el mateix dissabte 24 de març, a les 19 h a Can Gassol es podrà gaudir de “La casa del darrere. Un espectacle basat en El diari d’Anna Frank”. Dins el cicle “Fet a Mataró”, la companyia La immortal presenta una adaptació teatral del famós diari d’Anna Frank. Un muntatge que situa l'espectador en temps de guerra, però també en temps de creació, de supervivència, d'ajuda mútua, de descobriment i de valors. Núria de Calella i Marc Egea han volgut compartir aquest petit espai amb cinc músics molt joves per fer un espectacle on la música, la poesia, la literatura i els espais sonors en són els protagonistes i transporten a una situació que podria ser avui mateix molt a prop d’aquí. L’endemà, diumenge 25 de març, hi haurà una segona sessió a les 19 h.

 


El Teatre Monumental també aixecarà el teló aquest proper dissabte i s’hi podrà veure “Bodas de sangre”, espectacle que forma part de la programació de la temporada estable de teatre. Oriol Broggi dirigeix l’espectacle, que planteja el text de Federico García Lorca com un gran poema ple de ritme i de musicalitat. Tot un seguit d’escenes, d’entrades i sortides d’actors, actrius, personatges i músiques que s’entrellacen per donar vida a la núvia, el nuvi, Leonardo, la mare… Tot amb aire andalús i tintat pel paisatge sec i blanc, i per la sang que brolla. Amb Ivan Benet, Anna Castells, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura i Montse Vellvehí. L’obra serà representada el dissabte 24 de març a les 20.30 h i el diumenge 25 de març a les 18 h.

 


Les Biblioteques de Mataró també s’afegeixen a la celebració de l’efemèride amb L’hora del conte especial, “A escena”. Una sessió de contes sobre el món del teatre, per conèixer històries meravelloses sobre la llum, l’escenari i les emocions a flor de pell dels actors i les actrius. Serà dimecres 28 de març a la Biblioteca Antoni Comas i anirà a càrrec d’Eugènia Gonzàlez.

 


El Dia Mundial del Teatre va ser creat l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre i se celebra el 27 de març.