Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró continua col·laborant amb la Generalitat per promoure l’acolliment familiar

Escoltar

Mataró continua col·laborant amb la Generalitat per promoure l’acolliment familiar

La segona sessió informativa es farà el 5 de juliol, a les 19 h, a la Biblioteca Antoni Comas

Mataró acull el proper 5 de juliol, a les 19 h, a la Biblioteca Antoni Comas, la segona xerrada informativa sobre l’acolliment familiar que porta a terme l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) per aconseguir famílies d’acollida pels infants de 0 a 6 anys que actualment resideixen en centres residencials d’acció educativa. En base a la procedència d’aquests infants, el Govern va definir l’any passat vuit municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris, entre els quals hi ha Mataró. 




En aquest context, l’Ajuntament de Mataró es va comprometre a través d’una declaració institucional a fomentar mesures de coneixement de l’acolliment familiar entre els veïns d’aquest municipi. I enguany, aquestes mesures han estat la programació de tres xerrades informatives per aquelles famílies que volen o tenen intenció de ser acollidores. La segona d’aquestes xerrades és el 5 de juliol, a les 19h, a la Biblioteca Antoni Comas (carrer d'Enric Prat de la Riba, 110) i el 21 de novembre es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra. De la mateixa manera, a tots els equipaments municipals es pot trobar informació sobre aquesta mesura de protecció a la infància.




Aquesta actuació s’emmarca en el pla estratègic per promoure l’acolliment familiar dissenyat per l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció que té com a objectiu, entre d’altres, crear una cultura de l’acolliment familiar al nostre país.




Els municipis que l’ICAA ha identificat com a prioritaris i amb quals s’hi està treballant són: Barcelona, Badalona, Mataró, l’Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.






L'acolliment familiar, la mesura de protección preferent




L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l’adolescència i a la vegada un gest compromès de famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat. La Llei 14/2010, sobre els drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, apunta que sempre que sigui possible les mesures d’acolliment tenen preferència respecte les altres, recomanació que deriva de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’infant.





Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que acullen més de 1.000 infants, tot i així hi ha nens i nenes de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres, són grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional.