Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró incrementa fins a cinc les llicències de taxi adaptat

Escoltar

Mataró incrementa fins a cinc les llicències de taxi adaptat

L’Ajuntament dóna subvenció per adaptar quatre vehicles

Durant aquest any Mataró passarà a tenir cinc taxis adaptats per al transport de persones amb mobilitat reduïda, quan a principis de 2017 només hi havia dos. L’increment és fruit d’una campanya de subvencions impulsada per l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure l’adaptació de vehicles amb llicència de taxi per tal de complir amb la normativa d’accessibilitat respecte a aquest servei de transport públic.




En els darrers anys, Mataró havia tingut un mínim de dos taxis adaptats –i fins a tres en algun moment–, en compliment del Codi d’accessibilitat de Catalunya aprovat per Decret 135/1995, de 24 de març. Però el 4 de desembre de 2007 es va publicar el Reial Decret 1544/2007, de 23 de novembre, que obliga als municipis a promoure que almenys un 5% de les llicències de taxi siguin amb vehicle adaptat, atorgant un termini de deu anys per al compliment. De 90 llicències disponibles a Mataró, per tant, corresponen cinc taxis adaptats.




Per impulsar l’adquisició o adaptació de més vehicles entre els titulars de llicències de taxi, l’Ajuntament va aprovar el passat novembre una subvenció d’import global 16.000 € (quatre ajuts de 4.000 € màxim cadascun). La subvenció era de caràcter bianual, per actuacions realitzades entre gener de 2017 i maig de 2018, i es podia sol·licitar fins al passat 15 de gener.




Actualment ja han cobrat l’ajut dos dels taxis, que es van adaptar el 2017, i estan en tràmit de concessió les subvencions corresponents a dos taxis per aquest 2018. Un dels vehicles subvencionats ja era adaptat i correspon a una renovació, de manera que al llarg d’aquest any Mataró disposarà d’un mínim de cinc taxis adaptats.