Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta el Protocol d’actuació davant les agressions sexistes i sexuals als espais públics d’oci

Escoltar

Mataró presenta el Protocol d’actuació davant les agressions sexistes i sexuals als espais públics d’oci

El document inclou actuacions de prevenció i d’actuació



La regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Merchán, acompanyada per l’assessora tècnica d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Sílvia Cassola, han donat la benvinguda als assistents a la jornada “Les violències masclistes als espais públics d’oci” que s’ha celebrat avui, 22 de novembre, al Centre Cívic Municipal Pla d’en Boet. 




Durant la jornada s’han portat a terme dues conferències, la primera, a càrrec de l’antropòloga, comunicadora social i coordinadora de l’Observatori Noctambul@as, Ana Burgos, que ha parlat sobre les violències sexuals als espais públics d’oci. La segona xerrada ha abordat la influència de l’urbanisme en la percepció de seguretat dels espais d’oci i ha anat a càrrec de Roser Casanovas del Col•lectiu Punt 6.






Protocol als espais públics 




A continuació ha estat el moment de presentar el Protocol d’actuació davant les agressions sexistes i sexuals als espais públics d’oci de la ciutat. El document ha estat presentat per Montserrat Pineda i Nieves Pardo de l’Associació Creación Positiva, que són els que l’han elaborat per encàrrec de l’Ajuntament de Mataró, amb el suport i la col•laboració de Diputació de Barcelona.




El document es basa en una fase de diagnosi que s’ha elaborat amb la participació de la ciutadania i de tots els agents implicats en l’abordatge d’aquesta xacra social. Les actuacions se centren en els àmbits de la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació.




La campanya “No” és “No” s’ha instal•lat a la zona d’oci del Pla d’en Boet en determinats caps de setmana, el primer va ser el de la celebració de la castanyada i també durant les festes de Nadal. Aquesta és una de les primeres actuacions que determina aquest pla i que es porten a terme a Mataró.




L’alcalde, David Bote, ha clausurat la jornada dient que cal ser sensibles i tenir visió de gènere en tots els aspectes de la vida i actuar d’acord amb aquests criteris a nivell de ciutat.