Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró promociona el consum de fruita i entrega a 8 restaurants el distintiu “Aquí Sí: Fruita i Salut”

Escoltar

Mataró promociona el consum de fruita i entrega a 8 restaurants el distintiu “Aquí Sí: Fruita i Salut”

La campanya la promou la Secretaria de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat





La regidora de Salut, Elizabet Ruiz, i la subdirectora regional a Barcelona de la secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Cristina Pérez, han entregat avui a vuit restaurants de Mataró el distintiu oficial del programa “Aquí Sí: Fruita i Salut” de promoció del consum de fruita entre la ciutadania. L’acte s’ha portat a terme al Mercat Municipal de la Plaça de Cuba.





“Aquí Sí: Fruita i Salut” és una iniciativa del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) per promoure el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en establiments de restauració i altres establiments d’alimentació (fruiteries, mercats, supermercats, hotels, etc.)

El consum de 5 racions de fruita i verdura al dia és una de les principals recomanacions d’una alimentació saludable. Per aconseguir-ho és molt important que fruita fresca de bona qualitat estigui molt accessible per a que pugui ser incorporada en tots els àpats diaris. 




Prova pilot a Mataró





A Mataró, la secció de Salut s’ha adherit a aquest programa de la Secretaria de Salut Pública i l’ha promocionat a la ciutat dins dels programes de promoció de la salut i de seguretat alimentària que s’emmarquen en els eixos estratègics 1 i 3 del Pla de Salut Pública de Mataró 2017-2020.





La prova pilot duta a terme a Mataró ha incorporat la inspecció higiènic sanitària dels establiments candidats, com a valor afegit al programa, per tal de verificar que compleixen les condicions necessàries per a evitar un possible risc per a la salut.





Des de la secció de Salut es pretén continuar la tasca d’informació i sensibilització com a agents promotors de salut del sector restauració, per tal d’aconseguir la incorporació d’altres establiments en aquest o altres programes.





Els primers vuit restaurants que s’han adherit a la iniciativa i que avui han rebut el distintiu oficial del programa “Aquí Sí: Fruita i Salut” són: Restaurant el Gourmand; Restaurant La Cuina del Cel; Restaurant Som Terra; Bar-Cafeteria-Restaurant Montadito del Centre; Cafeteria-Restaurant el Nou Racó; Cafeteria-Restaurant Vallveric; Bar Capgrossos i Restaurant-Cafeteria TecnoCampus.





Amb els distintius de qualitat que s’atorguen es vol establir un sistema d’identificació dels establiments compromesos a oferir als clients racions de fruita fresca, a punt per consumir, perquè les persones consumidores valorin els esforços de qualitat que ofereixen aquests establiments a l’hora d’incorporar aliments saludables en les seves cartes i menús.





Per adherir-se a aquest programa, els establiments han de:



• Disposar de fruita fresca visible a l’entrada de l’establiment, o bé en algun altre lloc destacat.



• Posar a disposició dels clients fruita fresca, de qualitat, estacional i de proximitat preparada per ser consumida amb facilitat.



• Oferir el 50% de les postres de la carta a base de fruita fresca, preparada per menjar.



• Emplenar la sol•licitud d’adhesió i enviar fotos il•lustratives.




Els establiments interessats poden demanar més informació a la Secció de Salut del Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró que es troba a l’Avinguda Puig i Cadafalch, 101. També trucant al telèfon 93 758 23 67 i a l’adreça electrònica salutpublica@ajmataro.cat