Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ret homenatge a les esportistes pioneres de la ciutat amb un debat a la Biblioteca Antoni Comas

Escoltar

Mataró ret homenatge a les esportistes pioneres de la ciutat amb un debat a la Biblioteca Antoni Comas

L’acte es farà el dilluns 10 de desembre, a les 19h, a la Biblioteca Antoni Comas



Mataró ret homenatge a les dones esportistes que van ser pioneres en diferents disciplines esportives amb un acte intergeneracional a la Biblioteca Antoni Comas. L’acte serà un debat, conduït per la periodista Anna Gual, entre tres parelles d’esportistes formades per una dona esportista pionera i una que practica aquell esport actualment al màxim nivell. 




Bàsquet




Carme Famadas i Olga Ruano són la parella del món de bàsquet. Famadas va ser internacional absoluta en 28 ocasions, amb l’equip del Col•legi Immaculada Concepció (CIC) d’Argentona va proclamar-se campiona d’Europa i va jugar a primera amb el CD Mataró amb qui va obtenir tres títols de lliga i tres nominacions a millor jugadora de bàsquet d’Espanya, els anys 1971, 1972 i 1973. Va finalitzar la seva carrera amb l’equip de veteranes de l’Argentona.




Olga Ruano juga actualment al AE Boet amb qui va aconseguir pujar a Lliga Femenina 2 la temporada passada. La temporada 2011-2012 va debutar amb l’Uni Girona a la màxima categoria de bàsquet femení i a la Copa de la Reina.






Natació / Waterpolo




La nedadora Dolors Jané i la jugadora de waterpolo Marta Bach són les dues esportistes que parlaran sobre natació i waterpolo en aquest acte. Dolors Jané va ser campiona de Catalunya en braça i subcampiona de papallona als anys 60. Va ser fundadora del Centre Natació Premià de Mar i va participar en la fundació de l’Associació Espanyola de Tècnics de Natació i del 1989 fins al 1991 va ser nomenada millor entrenadora d’Espanya coincidint amb els bons resultats dels seus bracistes olímpics Sílvia Parera i Joaquim Fernández. Jané va formar part de l’equip tècnic de la Federació Espanyola de cara als Jocs Olímpics de Barcelona, va treballar al CAR de Sant Cugat i va fundar el Centre Natació de Cabrera de Mar.




Per la seva banda, Marta Bach ha estat sots campiona olímpica i campiona del Mon i Europa amb la selecció espanyola de waterpolo i juga amb la Sirena Centre Natació de waterpolo amb qui va aconseguir la Copa de Reina i la Lliga l’any 2017 i la Copa LEN . Va ser nomenada la millor esportista de Mataró del 2018 i és una jugadora de la selecció espanyola de waterpolo amb qui ha aconseguit mèrits internacionals.






Atletisme




La parella de l’atletisme és la formada per Mercè Boixet i Sara Dorda. Mercè Boixet va ser una atleta especialitzada en curses de velocitat, membre del Club Atlètic Laietània i campiona de Catalunya en 150 metres llisos l’any 1971, en 100 metres l’any 1973 i en 200 metres llisos l’any 1976.




Sara Dorda és l’actual campiona de Catalunya sots23 de 400 metres llisos; campiona de Catalunya absoluta de 400 metres tanques i campiona d’Espanya sots23 de 400 metres tanques; En relleus és campiona de Catalunya absoluta en 4X400 metres i tercera d’Espanya absoluta en 4X400 metres amb rècord català.