Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Tren arriba aquest cap de setmana al TecnoCampus posicionada com una de les fires més potents del sector

Escoltar

Mataró Tren arriba aquest cap de setmana al TecnoCampus posicionada com una de les fires més potents del sector

En el marc del 170è aniversari del primer ferrocarril es col·locaran dues plaques commemoratives on hi va haver les primeres estacions, a Mataró i a Barcelona

El TecnoCampus acull els propers 27 i 28 d’octubre la XIVa edició de la fira ferroviària Mataró Tren. L’esdeveniment se celebra coincidint amb la commemoració del 170è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península ibèrica. El trasllat de la fira ferroviària al TecnoCampus, en l’edició de 2017, ha possibilitat l’ampliació de l’esdeveniment, la unificació en un gran espai les diferents propostes i l’organització de noves activitats.
 
Entre les novetats de l’edició d’enguany de Mataró Tren destaca la Trobada Internacional Mòduls Júnior de modelisme ferroviari. Aquesta trobada és, per a molts joves i principiants, la porta d’entrada al món del modelisme. Se celebra per primera vegada a Catalunya i comptarà amb la participació d’una setantena de modelistes de França i Alemanya que exhibiran les seves maquetes al Foyer del TecnoCampus.
 
També al Foyer s’instal•larà aquest any la zona comercial de fabricants de trens de modelisme i l’exposició de diverses maquetes, amb la col•laboració de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, el Grup Ferroviari de Mataró, maquetistes professionals i diversos aficionats particulars.
 
A la plaça del TecnoCampus també hi haurà, entre d’altres, el mercat d’ocasions, un circuit de tren tripulat i un de locomotores de vapor, s’ha ampliat la zona dedicada a les entitats.
 
En conjunt, s’han programat una cinquantena de propostes entre conferències i xerrades, tallers, projeccions cinematogràfiques, demostracions tecnològiques i exposicions, que se sumen a la zona comercial d’exposició i mercat d’ocasions amb fabricants nacionals i internacionals i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions, etc.
 
Per facilitar l’arribada del públic al recinte, un trenet turístic traslladarà gratuïtament els assistents que ho vulguin des de la plaça Santa Anna, i també s’habilitarà un bus llançadora des de l’estació de Renfe.
 
Per potenciar l’assistència del públic familiar a la fira s’han distribuït a tots els alumnes de les escoles d’infantil i primària de la ciutat prop de 14.000 invitacions vàlides per a dues persones.
 
L’entrada a Mataró Tren tindrà un cost de 3 € i serà vàlida per a tot el cap de setmana. Per als menors i estudiants, l’entrada és gratuïta. Amb l’entrada, els visitants podran gaudir d’una promoció de 2x1 per al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.
 
A més del bus llançadora, gràcies a un acord signat amb Renfe Viajeros, els inscrits a Mataró Tren disposen d’un descompte del 30 % en el preu del tren que agafin per arribar fins a Mataró. Se’n podrà gaudir presentant un val a la taquilla de l’estació, que es podrà descarregar des de la pàgina www.visitmataro.cat.
 
La fira estarà oberta al públic dissabte de 10 a 21 h i diumenge de 10 a 14 h.


Placa commemorativa i ofrena institucional

El proper dissabte 27 està previst col·locar una placa commemorativa als llocs on hi havia les estacions des d’on va sortir i arribar el primer ferrocarril, tant a Mataró com a Barcelona. A les 12.30 h està previst que s’instal•li la placa a l’avinguda del Maresme amb el carrer de Sant Agustí i, prèviament, a les 10.30 h, es col•locarà una placa a l’avinguda del Doctor Aiguader (al costat de l’Estació de França), a Barcelona.
 
Tot seguit, a les 12.45 h, es farà la tradicional ofrena floral al monument de Miquel Biada situat a la plaça que porta el nom de l’impulsor del primer ferrocarril de la península
 
A més, al llarg de tot el mes hi ha programades tot un seguit d’activitats complementàries a la Mataró Tren, com ara un Escape Room , conferències, exposicions, activitats a les biblioteques, i rutes relacionades al món del tren i a la figura de Miquel Biada.


7a Jornada de patrimoni històric i ferroviari

En el marc de la commemoració de l’arribada del primer tren de la península, Cafè de Mar acollirà el proper dimecres 24 d’octubre la 7a Jornada de patrimoni històric ferroviari, organitzada pel Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya.
 
Sota el títol “El tren de Mataró: patrimoni i paisatge ferroviari”, la jornada està dedicada a la línia de tren Barcelona-Mataró. Comptarà amb la presència d’institucions i associacions del món ferroviari i les ponències aprofundiran en l’impacte que han tingut les primeres línies de ferrocarril a l’estat i la seva relació amb la industrialització del país, entre d’altres aspectes.