Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el termini de presentació de propostes al concurs d'idees del Pla d'Impuls al Centre

Escoltar

Obert el termini de presentació de propostes al concurs d'idees del Pla d'Impuls al Centre

L'alcalde s'ha reunit amb el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Lluís Comeron, per presentar-li les bases del certamen



L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, s’han reunit aquest matí amb el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comeron, per presentar-li les bases del concurs d’idees per definir l’estratègia i el model d’intervenció a desenvolupar en el Pla d’Impuls al Centre. La trobada s’ha celebrat coincidint amb l’obertura del termini de presentació de propostes. Tota la informació del concurs d’idees es pot trobar a la pàgina web que s’ha posat en marxa amb motiu de la convocatòria.





El concurs d’idees té per objectiu definir l’estratègia integral per millorar la qualitat de vida, la imatge i l’activitat econòmica del Centre de la ciutat. Les mesures a proposar, doncs, han d’estar encaminades a fer un centre de ciutat més atractiu i amb més capacitat de tracció per a residents, visitants i agents econòmics; que posi en valor el patrimoni i convidi a passejar; i que generi les condicions òptimes per potenciar l’activitat econòmica.

 


Per garantir que la convocatòria esdevingui prou atractiva i s’hi presentin operadors d’alt nivell, el concurs compta amb una dotació econòmica de 50.000 € (IVA exclòs) a repartir entre les propostes finalistes (màxim 5) i 10.000 € (IVA exclòs) per a la proposta guanyadora, que també tindrà l’opció de desenvolupar alguna de les accions previstes en la seva proposta.

 


El termini de presentació de candidatures s’ha obert aquest dilluns i finalitzarà el proper 8 de març. Un cop feta la selecció dels participants finalistes, s’iniciarà la 2a fase i s’obrirà un nou termini perquè els operadors puguin presentar les seves propostes. Es preveu que al juliol se seleccioni la proposta guanyadora. Durant el procés posterior a la selecció dels finalistes es preveu que es duguin a terme sessions de grup tutelades sobre el terreny perquè els equips puguin tenir un contacte més directe amb el territori.

 


Pel que fa al jurat, estarà integrat per l’alcalde; el regidor/a d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura; 2 regidors/res de l’oposició a proposta de l’alcalde; 2 caps d’àrea i 4 directors de l’Ajuntament d’àmbits vinculats al concurs; 3 membres de la taula transversal que garanteixin la representativitat dels diferents sectors que la composen; un representant del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya; un representant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; i un representant del Col•legi d’Aparelladors de Catalunya.