Obert el termini de presentació de propostes al concurs d'idees del Pla d'Impuls al Centre

L'alcalde s'ha reunit amb el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Lluís Comeron, per presentar-li les bases del certamen



L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, s’han reunit aquest matí amb el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comeron, per presentar-li les bases del concurs d’idees per definir l’estratègia i el model d’intervenció a desenvolupar en el Pla d’Impuls al Centre. La trobada s’ha celebrat coincidint amb l’obertura del termini de presentació de propostes. Tota la informació del concurs d’idees es pot trobar a la pàgina web que s’ha posat en marxa amb motiu de la convocatòria.





El concurs d’idees té per objectiu definir l’estratègia integral per millorar la qualitat de vida, la imatge i l’activitat econòmica del Centre de la ciutat. Les mesures a proposar, doncs, han d’estar encaminades a fer un centre de ciutat més atractiu i amb més capacitat de tracció per a residents, visitants i agents econòmics; que posi en valor el patrimoni i convidi a passejar; i que generi les condicions òptimes per potenciar l’activitat econòmica.

 


Per garantir que la convocatòria esdevingui prou atractiva i s’hi presentin operadors d’alt nivell, el concurs compta amb una dotació econòmica de 50.000 € (IVA exclòs) a repartir entre les propostes finalistes (màxim 5) i 10.000 € (IVA exclòs) per a la proposta guanyadora, que també tindrà l’opció de desenvolupar alguna de les accions previstes en la seva proposta.

 


El termini de presentació de candidatures s’ha obert aquest dilluns i finalitzarà el proper 8 de març. Un cop feta la selecció dels participants finalistes, s’iniciarà la 2a fase i s’obrirà un nou termini perquè els operadors puguin presentar les seves propostes. Es preveu que al juliol se seleccioni la proposta guanyadora. Durant el procés posterior a la selecció dels finalistes es preveu que es duguin a terme sessions de grup tutelades sobre el terreny perquè els equips puguin tenir un contacte més directe amb el territori.

 


Pel que fa al jurat, estarà integrat per l’alcalde; el regidor/a d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura; 2 regidors/res de l’oposició a proposta de l’alcalde; 2 caps d’àrea i 4 directors de l’Ajuntament d’àmbits vinculats al concurs; 3 membres de la taula transversal que garanteixin la representativitat dels diferents sectors que la composen; un representant del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya; un representant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; i un representant del Col•legi d’Aparelladors de Catalunya.