Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d’un miler d’escolars han participat des de 2016 al programa de prevenció del ‘bullying’ de la Policia Local

Escoltar

Prop d’un miler d’escolars han participat des de 2016 al programa de prevenció del ‘bullying’ de la Policia Local

La iniciativa va començar amb xerrades als equips infantils de la UD Cirera

Prop d’un miler de nois i noies han participat des de març de 2016 al programa de la Policia Local de Mataró de prevenció de l’assetjament escolar o “bullying” en entorns educatius i xarxes socials. La iniciativa, que es va posar en marxa inicialment a petició dels equips infantils de la UD Cirera, s’ha consolidat i estès a altres entitats, escoles i instituts.




El “bullying” és una forma de maltractament físic, verbal o psicològic que es produeix de forma reiterada i al llarg del temps entre menors en edat escolar, i que es pot donar en qualsevol àmbit de relació personal, incloses les xarxes socials.



El programa consisteix en xerrades d’una hora a càrrec de dos agents de la Policia de Barri, que expliquen què és l’assetjament infantil, quines formes pot adoptar, quines conseqüències pot tenir i com actuar per evitar-ho. Les sessions es fan a demanda i l’objectiu és doble: per una banda, oferir a les possibles víctimes eines que els ajudin a afrontar i solucionar el problema; i, per l’altra, fer que els potencials autors d’aquests fets preguin consciència que realment estan assetjant a una persona, i de quins són els perjudicis i responsabilitat en què poden incórrer.




Al llarg de 2016 el programa va comptar amb 440 participants en les 14 sessions impartides a cinc entitats i escoles; durant el 2018 es van fer tres xerrades per a 130 persones, i al llarg de 2018 s’han fet o estan programades 12 sessions per a 344 escolars de cinc centres educatius.