Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d'un centenar de persones assisteixen a l'Audiència Pública de presentació del Pressupost 2018 i el Pla d'Acció

Escoltar

Prop d'un centenar de persones assisteixen a l'Audiència Pública de presentació del Pressupost 2018 i el Pla d'Acció

Les aportacions fetes durant el torn de precs i preguntes seran tingudes en compte com a al·legacions al pressupost



Prop d’un centenar de persones van assistir ahir a l’Audiència Pública en què el Govern va presentar les principals actuacions municipals previstes per a aquest any, que es recullen al Pla d’Acció i al Pressupost 2018. L’acte va tenir lloc a les 19.30 h a la Sala d’Actes de l’Institut Miquel Biada (avinguda de Puig i Cadafalch, 89-99, tercera planta).




L’Audiència Pública és un acte obert a tothom, que té per objectiu implicar els ciutadans en la presa de decisions públiques. Aquest acte està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana aprovat al desembre de 2012.




L’acte va començar amb la intervenció del regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, que va presentar el pressupost, els ingressos que l’Ajuntament preveu percebre durant el 2018 i a què es destinaran. A continuació, l’alcalde, David Bote, i els regidors del Govern van explicar les línies generals del pressupost –que es va aprovar inicialment el passat 22 de desembre junt amb les Ordenances Fiscals–, i els compromisos i les prioritats per al 2018. Els assistents a l’acte van poder recollir un document de resum de les explicacions del Govern, que també es pot consultar al web municipal.




Després de les explicacions del Govern es va obrir un torn de precs i preguntes, durant el qual es va recollir 8 intervencions ciutadanes sobre qüestions com: els problemes d’accés a l’habitatge social, les mesures de l’Ajuntament per potenciar el sector industrial, la ubicació de la quarta biblioteca pública de la ciutat, a què es destinarà el Cafè Nou, la preservació de les Cinc Sénies o els horts urbans de Cerdanyola o la necessitat de posar en marxa un sistema de missatgeria instantània que substitueixi el Telegram, entre d’altres.




L’Audiència Pública es va retransmetre en directe pel web municipal i pels canals de televisió, ràdio i web de Mataró Audiovisual.






Calendari




El període d’exposició pública del pressupost 2018, durant el qual es poden presentar al•legacions, finalitza el 22 de gener. Les propostes dels assistents a l’Audiència Pública seran tingudes en compte com a al•legacions i es valorarà la seva incorporació al document final.




Aquest any, com a novetat, s’ha posat en marxa el Pressupost participatiu, una nova eina de democràcia directa que permet a la ciutadania decidir sobre els pressupostos públics. Per primer cop, la ciutadania ha pogut proposar, donar suport i decidir el destí de 500.000 € de la partida d’inversions del Pressupost Municipal de 2018.





El passat dimarts 9 de gener el Consell de Ciutat va escollir les 12 propostes finalistes. Entre el 2 i el 22 de febrer, la ciutadania, mitjançant el vot directe, decidirà quines s’incorporen com a accions a realitzar en el Pressupost Municipal 2018.