Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Teatre, circ i dansa es combinen a la temporada d’arts escèniques de tardor

Escoltar

Teatre, circ i dansa es combinen a la temporada d’arts escèniques de tardor

El Teatre Monumental oferirà 5 espectacles, dos dels quals amb doble funció

 


Sílvia Munt, Emma Vilarasau, Oriol Broggi, Julio Manrique, Clara de Ramon i Roberto Olivan són alguns dels grans noms de la programació de la pròxima Temporada Estable de Teatre i Dansa al Teatre Monumental. Del 5 d’octubre al 2 de desembre es podran veure cinc espectacles de diferents disciplines artístiques com el teatre, el circ i la dansa.


 

Aquesta nova temporada estable del Teatre Monumental seguirà oferint sessions dobles, en aquest cas de dos espectacles, per poder garantir una més àmplia oferta de localitats en les obres de més èxit, ja que el teatre compta amb més de 500 abonats.


 


La venda de nous abonaments serà del 25 al 29 de juny a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (de dilluns a divendres no festius de 9 a 2 del migdia i de dimecres a divendres de 6 a 8 del vespre). El preu dels abonaments és de 66 € a la platea i de 55,2 € a l’amfiteatre. A partir del 2 de juliol es podran comprar les entrades individuals.
La temporada començarà el 5 d’octubre amb “Sopa de pollastre amb ordi”, dirigida per Ferran Utzet. Arnold Wesker va escriure un text de gran càrrega emotiva, que recull la pèrdua de les il•lusions i dels ideals. Ambientada a Londres i abastant més de vint anys, de 1936 a 1956, l’obra explica la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat. Màrcia Cisteró destaca entre un repartiment que compta també amb les grans interpretacions de Míriam Alamany, Ricard Farré, Enric Cambray, Maria Rodríguez, Josep Sobrevals i Òscar Intiente.
 


La segona cita teatral de l’any serà un clàssic, “Edip”, passat per l’adreçador d’Oriol Broggi, del qual es faran dues funcions. Julio Manrique es posa a la pell del rei de Tebes. La posada en escena revisa des d’un punt de vista contemporani una de les grans tragèdies de Sòfocles.A part de Manrique, la crítica ha aplaudit també la interpretació de la mataronina Clara de Ramon. Els acompanyen sobre l’escenari Carles Martínez, Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila i Miquel Gelabert. 


 


El teatre clàssic donarà pas a una gran producció de dansa que juga amb la gravetat, els cossos, les llums, els sons hipersensibles i la plasticitat. Roberto Olivan dirigeix “Cuculand Souvenir” que es podrà veure el 9 de novembre.


 
La següent cita de la temporada és una de les obres que està cridada a ser un dels èxits de la temporada. “La resposta” de Sílvia Munt, encara no estrenada. Munt agafa un text de Briand Friel,- un Txèkhov irlandès, segons paraules de la directora-, que ofereix les vivències de personatges enginyosos i complicats que connecten amb temes universals i filosòfics. L’espectacle compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Emma Vilarasau i que compta també amb Francesc Garrido, Carme Fortuny, Ferran Rañé, Àngels Gonyalons, Àlex Casanovas i Edu Buch. L’espectacle arribarà al Monumental el 24 de novembre amb dues funcions.


 


 


La temporada tancarà el 2 de desembre amb el circ de “Rhumans”. Jordi Aspa dirigeix el tercer espectacle de la trilogia clownesca iniciada amb “Rhum” i “Rhümia amb els pallasos Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Pepino Pascual i Mauro Paganini. Aquesta nova proposta embolcallada amb la màgia de la música d’uns pallassos multi-instrumentistes, ofereix grans dosis de tendresa, humor i emoció. Jordi Aspa dirigeix Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Pepino Pascual i Mauro Paganini