Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un mono de triatló que controla les constants vitals es prova a l’Ironman Barcelona

Escoltar

Un mono de triatló que controla les constants vitals es prova a l’Ironman Barcelona

La peça esportiva forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’smart tèxtil

El centre tecnològic Eurecat i el fabricant de roba esportiva HOKO han creat un mono de triatló Intel·ligent que es validarà, per primer cop, el proper diumenge 7 d’octubre a les proves de carrera i bicicleta de l’Ironman de Barcelona que tindrà lloc a Calella. La iniciativa s’inscriu dins del marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, coordinat per l’Ajuntament de Mataró i participat per TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Calella.

El PECT engloba la inicativa Reimagine Textile que té per objecte afavorir la innovació en el tèxtil al Maresme, així com Calella Sport City Lab, una operació impulsada per l’Ajuntament de Calella amb la finalitat que el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport, aprofitant que acull un calendari de competicions esportives d’alt nivell com és el cas de l’Ironman. 


Roba Intel·ligent


L’investigador de la unitat d’eHealth d’Eurecat i triatleta, Stefan Dawalder, serà l’encarregat de testejar aquesta peça de roba i veure com és la integració i el funcionament del dispositiu per controlar el ritme cardíac i altres constants vitals.

La validació funcional de la tecnologia wearable, desenvolupada a Eurecat per a un client internacional, farà possible el mesurament i la recollida de dades per correlacionar-les i extreure conclusions que podrien ser d’aplicació, tant en l’àmbit de l’esport com en el camp de la salut. Amb aquest objectiu, l’investigador portarà altres dispositius de mercat com un potenciòmetre i un GPS. Per part de la marca esportiva HOKO, els resultats li serviran per produir una nova línia específica de roba esportiva pensada per a proves de triatló.