Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

87.745 mataronins podran votar a les Eleccions Municipals i Europees del 26 de maig

Escoltar

87.745 mataronins podran votar a les Eleccions Municipals i Europees del 26 de maig

Les Eleccions Municipals i les Europees tindran lloc el diumenge 26 de maig, en una mateixa jornada , quan els ciutadans són convocats a exercir el seu dret a vot per triar els seus representants polítics a l’Ajuntament i al Parlament Europeu. A Mataró, hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades a la vegada en 31 edificis diferents o col·legis electorals. L’horari de votació és continu de les 9 h fins a les 20h i les persones amb mobilitat reduïda compten amb un servei d’acompanyament.

Ciutadans fent cua per votar a les passades Eleccions Generals
Ciutadans fent cua per votar a les passades Eleccions Generals

El 26 de maig són convocats a les urnes 87.745 ciutadans de Mataró que escolliran els regidors i regidores que integraran el Ple de l’Ajuntament i els eurodiputats i eurodiputades que conformaran el Parlament Europeu.

A part de la targeta censal que els ciutadans han rebut al seu domicili, al web municipal hi ha una aplicació que, introduint el NIF i el carrer de residència, permet consultar a quin col·legi electoral s’ha de votar: www.mataro.cat/onvotar

Aquesta consulta també es pot realitzar a qualsevol oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament i al telèfon del 010. Una de les novetats que s’ha posat en marxa per aquestes eleccions del 26M és un sistema de consulta de la mesa on s’ha de votar a través d’un Codi QR que es mostrarà en les cartelleres de tots els col·legis electorals.

Servei d’acompanyament

Creu Roja i l’Ajuntament de Mataró ofereixen un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot. Les persones interessades han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 abans del divendres 24 de maig, a les 19h, per sol·licitar aquest servei que es realitzarà en ambulància o en transport adaptat.

Informació sobre darrers comicis

Pel que fa a la informació durant la jornada electoral, estaran oberts 4 punts d’atenció al públic: les oficines d’atenció ciutadana Centre (La Riera, 48), Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6), Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 23) i Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82). Aquests punts atendran consultes exclusivament sobre el cens i relacionades. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 i al web municipal.

En el web www.mataro.cat/eleccions ja es poden veure les estadístiques de participació i els  resultats obtinguts per les diferents formacions polítiques des de les eleccions municipals celebrades a Mataró l’any 1979.

Enguany també s’ha activat un sistema perquè els ciutadans puguin veure, a mesura que avança l’escrutini durant el vespre del 26M, el nombre de regidors de cada formació política que van conformant el nou consistori. Finalitzat l’escrutini total, els resultats dels comicis estaran disponibles al web municipal. Aquesta mateixa informació, es podrà veure en una pantalla que s’instal·larà al vestíbul de l’Ajuntament.