Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba la quarta edició de la campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat' per reconèixer la tasca de les persones voluntàries

Escoltar

Arriba la quarta edició de la campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat' per reconèixer la tasca de les persones voluntàries

El lliurament dels Premis Fem Mataró 2022 tindrà lloc en el transcurs de la Festa del Voluntariat que se celebrarà el 28 de novembre al Casal l’Aliança. El Dia Internacional del Voluntariat se celebra el 5 de desembre i Mataró realitza la campanya ‘Fem Voluntariat, Fes Voluntariat’ des del 15 de novembre al 15 de desembre. A la ciutat hi ha més de 700 entitats que sumen esforços per a la cohesió social i la promoció de les persones.

Durant tot l’any, centenars de persones voluntàries es comprometen en la transformació de la societat i del seu entorn, participant en projectes diversos que promouen les entitats mataronines. La campanya ‘Fem Voluntariat, Fes Voluntariat’ vol ser un aparador de la diversitat d’experiències de tasques de voluntariat que existeixen a la ciutat de Mataró i a la vegada un espai de reconeixement vers les persones voluntàries.

 

A la ciutat hi ha més de 700 entitats que sumen esforços per a la cohesió social i la promoció de les persones. La campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat', enguany va del 15 de novembre al 15 de desembre. El programa d’activitats és molt divers, amb un ampli ventall de propostes on es presenta el voluntariat com una oportunitat per ampliar coneixements, capacitats i establir un compromís amb la ciutat en diversos àmbits. L’eix vertebrador d’aquesta campanya és promoure i apropar el voluntariat a la ciutadania.

 

El Dia Internacional del Voluntariat se celebra el 5 de desembre, i és el grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, que amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró, han sumat esforços per consolidar aquesta campanya de sensibilització vers la tasca de ser voluntari, que ja arriba a la seva quarta edició. Les entitats que formen part del grup de treball i que han col·laborat en l’organització de la campanya són: AECC – Catalunya Contra el Càncer, Càritas Interparroquial de Mataró; Consorci per a la Normalització Lingüística; Consorci Sanitari del Maresme – Voluntariat; Creu Roja Mataró – Maresme; Fundació El Maresme; Fundació Hospital; Fundació Iluro i Fundació Lotus Blau. La campanya també compta amb la col·laboració de Mataró Audiovisual, que contribueix en la visibilització de les persones voluntàries i les beneficiàries de voluntariat, que participaran en els diferents espais informatius de Ràdio Mataró i Mataró Televisió.

 

La programació inclou activitats per a tots els públics com xerrades i conferències de promoció del voluntariat, recapte solidari d’aliments, activitats per a la Marató de TV3, concerts, una gimcana, hores del conte i exposicions, entre d’altres. Es pot consultar el programa complet online a www.mataro.cat/entitats. La campanya ‘Fem voluntariat, fes voluntariat’ es podrà seguir a la xarxa amb el hashtag #VoluntariatMataró.

 

El dijous 28 de novembre al Casal l’Aliança, a partir de els 20 h, se celebrarà la Festa del Voluntariat, una trobada festiva que reconeix l’esforç de les persones voluntàries i on tothom hi és convidat. A més, aquest any i com a novetat, és l’emplaçament escollit per al lliurament dels Premis Fem Mataró 2022 d’estratègia de ciutat per a entitats, dotats amb 30.000 euros. Hi ha tres categories: millor iniciativa innovadora de promoció de ciutat, millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat i millor iniciativa innovadora de promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial. En el transcurs de la Festa del Voluntariat també es lliuraran els premis del Concurs de Fotografia a Instagram #femmataro2019 i #femvoluntariat2019, on hi ha participat més d’un centenar de fotografies. La Festa del Voluntariat és l’espai idoni perquè totes aquelles persones que tinguin interès en fer voluntariat coneguin les diferents opcions que tenen al seu abast. La celebració estarà amenitzada pel grup de dansa urbana D’oo Wap.

 

El Punt del Voluntariat de l'Ajuntament de Mataró informa a les persones interessades en realitzar voluntariat, i també gestiona les crides de les entitats que necessiten voluntaris/àries. L’espai presencial d’atenció és els dimarts i els dijous al matí al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça Miquel Biada, 5 de Mataró) i també virtualment a www.mataro.cat/entitats

Publicat a