Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Artistes de Mataró exposen a l’Instituto Cervantes de Nova York durant el mes de març

Escoltar

Artistes de Mataró exposen a l’Instituto Cervantes de Nova York durant el mes de març

El projecte, que està produït pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, es presentarà públicament el 6 de febrer a la Nau Gaudí

Els pintors Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Jordi Prat Pons, Josep Serra, Perecoll i Marc Prat, i el fotògraf Ramon Manent són els set protagonistes de l’exposició conjunta “Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat exposen a Nova York”. Aquesta iniciativa, impulsada per Lluís Bassat i produïda pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, es podrà veure del 7 al 31 de març a l’Insituto Cervantes de la localitat americana. El 6 de febrer es farà un acte públic de presentació a la Nau Gaudí.

Aquesta és la primera vegada que la ciutat de Mataró exposa conjuntament a Nova York, a través de la representació d’artistes de diferents estils i amb peces que han fet expressament per a l’ocasió. A l’Insituto Cervantes, situat a Manhattan, s’exhibiran 11 peces. Són teles del mateix format (100 x 81 cm) que poden presentar en format vertical o horitzontal, com a dues obres separades o formant un díptic. Tots els artistes estan representats a la Col·lecció Bassat.

“Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat exposen a Nova York”, comissariada per Núria Poch, compta amb la participació del crític d’art Pere Pascual que n’ha escrit el text de presentació.

Aquesta mostra és possible gràcies al compromís i la implicació per part de tots els implicats que no reben cap remuneració per la seva participació en el projecte.  

L’aportació de Ramon Manent a l’exposició serà a través de dues imatges de la Nau Gaudí que servirà per mostrar la primera obra d’Antoni Gaudí al cor de Manhattan.

Quan s’acabi l’exposició les obres seran donades a l’Instituto Cervantes. 

Aquest projecte s’inclou dins el Pla Estratègic Mataró 20/22 amb l’objectiu de posar en valor la ciutat de Mataró al món.  

 

La presentació del projecte

El dia 6 de febrer es farà un acte públic a la Nau Gaudí amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, Lluís Bassat, Pere Pascual i els set artistes. En aquest acte, que començarà a les 19 h i és obert a tothom, es podran veure les obres que formaran part de l’exposició. 


Sobre el Consorci

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, va constituir-se l’any 2009 amb la finalitat de difondre i exhibir la Col·lecció Bassat, així com contribuir a la conservació, l’estudi, l’exposició i l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra d’artistes catalans o relacionats amb la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme. La seu s’ubica a la Nau Gaudí.

Les obres de la Col·lecció Bassat constitueixen un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Des dels seus inicis, l’any 1973, la col·lecció no ha parat de créixer, reunint peces d’artistes de prestigi internacional i recuperant el nom de figures menys conegudes amb la voluntat de reivindicar la seva obra i de reconèixer la seva trajectòria.