Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Consistori reelegeix David Bote com a alcalde de Mataró

Escoltar

El nou Consistori reelegeix David Bote com a alcalde de Mataró

Mataró ha constituït el nou Consistori, format en aquest mandat pels cinc partits que van obtenir representació a les eleccions del 26 de maig. David Bote ha estat reelegit alcalde en el seu segon mandat i després d’obtenir la majoria absoluta dels vots dels regidors. El nou Govern municipal el formaran els 13 regidors del PSC i els 2 d’En Comú Podem, després de l’acord signat avui abans del Ple de constitució.

L'alcalde, David Bote, després de ser investit. Foto: Marga Cruz/Ajuntament
L'alcalde, David Bote, després de ser investit. Foto: Marga Cruz/Ajuntament

Mataró ha celebrat aquest migdia el Ple de constitució del nou Consistori sorgit de les eleccions municipals del passat 26 de maig, que ha suposat la reelecció de David Bote Paz (PSC) com a alcalde de la ciutat.

L’elecció de l’alcalde-president s’ha realitzat mitjançant la votació dels candidats presentats pels cinc partits que van obtenir representació en les darreres eleccions municipals. David Bote ha rebut 15 (PSC i En Comú Podem) dels 27 vots emesos pels regidors. D’aquesta manera, ha estat escollit alcalde de la ciutat per majoria absoluta dels vots.

L’alcalde investit afronta el seu segon mandat. Primer edil des de l’any 2015, quan va entrar a formar part de l’Ajuntament de Mataró, és el cinquè alcalde de la democràcia a Mataró. La presa de possessió de l’alcalde s’ha simbolitzat amb la recepció del bastó del Govern de la ciutat i la imposició d’una banda de color vermell amb l’escut brodat, tal i com està estipulat en el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament.

Abans de realitzar-se l’elecció de l’alcalde han pres possessió del càrrec els regidors que formaran part del Ple durant aquest mandat 2019-2023. Aquests són els 27 regidors que formaran part dels diferents grups municipals:

- PSC-CP (13): David Bote, Laura Seijo, Núria Moreno, Miquel Àngel Vadell, Maria Luisa Merchán, Juan Carlos Jerez, Elizabet Ruiz, Francisco Javier Gomar, Maria Beatriz Delgado, Anna Villarreal, Daniel Hurtado, Maria José Pérez i José Antonio Ricis.

- ERC-MES-AM (8): Francesc Teixidó, Anna Salicrú, Joaquim Camprubí, Rosa Guanyabens, Carles Porta, Soraya El Farhi, Ignasi Bernabeu i Teresa Navarro.

-En Comú Podem (2): Sergio Morales i Sarai Martínez.

-Junts per Mataró (2): Alfons Canela i Isabel Martínez.

 - C’s (2): Cristina Sancho i José Antonio Molero.

Tant la presa de possessió dels regidors com l’elecció de l’alcalde han estat conduïdes per la Mesa d’Edat, presidida per Rosa Guanyabens –el membre de més edat del consistori– i amb Carles Porta –l’edil més jove– com a vocal, assistits pel secretari general de l’Ajuntament.

Notes biogràfiques del nou alcalde

Mataroní, nascut a Barcelona el 1982, David Bote Paz és solter i sense fills. Doctor en Física cum laude per la Universitat de Barcelona, diplomat en Física Avançada i màster en Lideratge i Comunicació per a la Gestió Política, ha treballat al Sincrotró ALBA com a tècnic de Radioprotecció (2011) i al Centro de Láseres Pulsados a Salamanca.

Fins al moment d’incorporar-se a l’alcaldia al 2015 havia estat també professor de càlcul i àlgebra a la Llicenciatura de Física de la UB al 2008 i 2009, i professor de secundària al Sagrat Cor Sarrià de 2011 a 2015.

 

Primer discurs de l’alcalde

Un cop investit, David Bote ha realitzat el seu primer discurs com a alcalde de Mataró, que ha iniciat amb paraules de record per al regidor Joan Vinzo, mort fa un any després d’una llarga malaltia. També ha tingut paraules d’agraïment per als grups municipals que van estar oberts a dialogar i arribar a acords en el passat mandat pel bé de Mataró. En el mateix sentit, l’alcalde ha promès a tots els grups mà estesa, debat i cerca de consensos durant el mandat que ara comença, i ha mostrat el seu agraïment als regidors d’En Comú Podem per l’acord de govern signat aquest matí.

David Bote ha dit enfocar el treball dels propers quatre anys amb una mirada sostenible, oberta, intel·ligent, inclusiva i igualitària, i amb els següents reptes: més recursos per incentivar l’activitat econòmica, desplegament del districte TecnoCampus i la seva connexió a la ciutat, millor neteja i civisme, més convivència i seguretat, més igualtat d’oportunitats, prioritat a les polítiques d’habitatge, seguiment exhaustiu a l’atenció sanitària, aposta per l’educació, millora de l’atenció a la gent gran, aprofundiment en les polítiques igualitàries, aposta decidida per l’espai públic, innovació en la cultura, atenció a la transició energètica, modernització de l’administració i revisió del Pla general d’ordenació

El text íntegre es pot consultar aquí.

 

Acord de govern pel progrés de Mataró

Prèviament a la constitució del nou consistori, PSC i En Comú Podem han signat aquest matí el document “Un futur per a Mataró. Acord municipal d’esquerres per a Mataró”, que mostra la voluntat d’entesa d’aquests grups polítics per governar l’Ajuntament. El text íntegre de l’acord es pot consultar aquí.

 

 

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts