Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El termini per sol·licitar parades de venda de roses i llibres per Sant Jordi finalitza el 17 d’abril

Escoltar

El termini per sol·licitar parades de venda de roses i llibres per Sant Jordi finalitza el 17 d’abril

L’Ajuntament ha obert el termini per presentar les sol·licituds de parades de roses i llibres per Sant Jordi. Floristes i llibreters poden demanar ja les parades preferentment del 2 al 4 d’abril, entitats i escoles del 5 al 10, i els particulars ho han de fer de l’11 al 17 d’abril.

Parada de roses al Sant Jordi de 2018. Foto: Albert Canalejo
Parada de roses al Sant Jordi de 2018. Foto: Albert Canalejo

L’Ajuntament ha començat avui la campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres als carrers de Mataró durant la Diada de Sant Jordi. Els interessats poden fer el tràmit per Internet des del web municipal, fet que permet reduir cues i temps d’espera a les oficines d’atenció ciutadana, per telèfon 010 o de manera presencial.

Per poder instal·lar una parada cal sol·licitar una autorització temporal d’ocupació de la via pública. Les parades podran realitzar l’activitat prevista el 23 d’abril de 9 a 21 h.

S’estableixen tres trams diferenciats en el calendari de presentació de sol·licituds. Així es dóna prioritat als professionals per davant d’entitats i centres educatius, que a la vegada tenen prioritat davant les peticions dels particulars.

Els titulars de floristeries o llibreries poden presentar les seves sol·licituds preferentment entre avui dimarts 2 i dijous 4 d’abril. Poden demanar un màxim de 5 parades per establiment.

Des de divendres 5 a dimecres 10 d’abril podran demanar parades les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró i que estiguin inscrites al registre municipal d’entitats (una parada per entitat), els centres escolars (una parada per classe a nom d’un responsable del centre) i els autors i editors. En el cas dels partits polítics, a causa de les convocatòries d’eleccions aquest any han de seguir les determinacions de la Junta Electoral.

Per últim, el dijous 11 d’abril s’obre el termini per als particulars en general, que han d’estar empadronats a Mataró i només poden demanar una parada per domicili. Les parades per als particulars estan limitades a 175 i s’adjudicaran per ordre de presentació de la sol·licitud fins a dimecres 17.

L’horari de presentació de sol·licituds per Internet comença, per a cada tram, a les 8 h. Després d’omplir les dades personals, el sol·licitant pot triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada –tenint en compte que hi ha diferents zones d’exclusió– i indicar els m² que ocuparà, sempre i quan no es trobi en una zona d’exclusió. Les sol·licituds també es poden fer per telèfon al 010 (també a partir de les 8 h) o de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

A la plaça de Santa Anna, a banda de parades de floristeries per a la venda de roses, s’hi instal·larà la Fira del Llibre organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i les llibreries participants associades al Gremi de Llibreters de Catalunya.