L’1 de març entren en funcionament dues noves targetes de 10 viatges que rebaixen el preu del Mataró Bus

La T-Rosa per a majors de 65 anys, jubilats, pensionistes i persones amb discapacitat es vendrà a 6,60 €, i la nova T-10 no integrada a 8,15 €

L’Ajuntament posa en marxa el divendres 1 de març dues noves targetes de 10 viatges per al Mataró Bus que suposen una rebaixa considerable del preu dels bus urbà respecte a la T-10 actual.




Es tracta de la nova T-Rosa, adreçada a persones de 65 anys o més, a jubilats i pensionistes de 60 a 65 anys, i a persones amb certificat de grau de discapacitat igual o superior al 33% o amb incapacitat total, absoluta o gran invalidesa. La T-Rosa es vendrà a 6,60 € i els beneficiaris hauran de mostrar dins dels autobusos el document o certificat que els dóna dret a utilitzar-la: en tots els casos hauran de mostrar el DNI, les persones amb grau de discapacitat hauran d’acompanyar-lo amb el Carnet de Discapacitat, i els jubilats i pensionistes hauran d’ensenyar el certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acredita la seva condició.




Pel que fa a la nova T-10, podrà ser adquirida per qualsevol usuari del Mataró Bus a 8,15 €. Serà per tant un 20% més econòmica que l’actual T-10 integrada d’una zona. Al contrari de les targetes de transport integrades de l’ATM, la nova T-10 exclusiva de Mataró i la T-Rosa permetran només viatjar en el Mataró Bus, és a dir no serviran per utilitzar altres modes de transport, com el tren o els autobusos interurbans.




Les noves targetes es podran adquirir a partir de l’1 de març en els punts de venda habitual (estancs i botigues de premsa).




L’Ajuntament estima que un 9,7% dels viatges anuals previstos es faran amb la nova T-Rosa (uns 456.000 viatges). D’altra banda, prop d’1.800.000 viatges que es realitzen amb la T-10 integrada d’una zona són desplaçaments exclusivament dins de la ciutat, i per tant susceptibles de realitzar-se a partir d’ara amb la nova T-10.