Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament programa marxes exploratòries per millorar l’enllumenat de l’espai públic amb perspectiva de gènere

Escoltar

L’Ajuntament programa marxes exploratòries per millorar l’enllumenat de l’espai públic amb perspectiva de gènere

L’objectiu és millorar la percepció de seguretat a la via pública

L’Ajuntament ha programat demà dimecres, 27 de febrer, una marxa exploratòria per fer propostes de millora de l’enllumenat de l’espai públic des de la perspectiva de gènere. La iniciativa té com a objectiu disposar d’una visió més àmplia a l’hora de planificar la il·luminació de carrers i places per tal de millorar la percepció de seguretat de la ciutadania.




La marxa de dimecres s’emmarca en el III Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutadania (2018-2022) i en el Pla director de l’enllumenat públic, i és una aposta per donar veu a les dones a l’hora de plantejar reformes o millores de l’enllumenat. L’Ajuntament vol que aquesta sigui la primera d’altres rutes per aquells indrets de la ciutat on estigui previst fer actuacions de millora del servei.




En aquest cas, el recorregut s’iniciarà a l’Ajuntament i anirà fins a la plaça de les Tereses, i carrers de l’entorn, on l’Ajuntament té prevista una reforma de l’enllumenat. L’objectiu és considerar millores sota la perspectiva de gènere no contemplades en la fase de projecte. Les opinions recollides durant el recorregut serviran al Servei d’Espais Públics per auditar les instal·lacions existents i, si és el cas, replantejar actuacions en fase d’obra.




El Servei d’Igualtat i Ciutadania ha convocat a participar a la marxa als representants dels consells municipals d’Igualtat Dona-Home, de Joventut, de Gent Gran i de Solidaritat, Cooperació i Convivència, a més d’altres agents que participen del protocol de violències i de prevenció de les agressions.