Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament proporciona allotjament provisional a part dels evacuats per l’ensorrament parcial d’un immoble

Escoltar

L’Ajuntament proporciona allotjament provisional a part dels evacuats per l’ensorrament parcial d’un immoble

Avui han pogut tornar a casa els residents d'algunes de les finques contigües, però els veïns dels números 84 i 86 de Joan Peiró no els poden ocupar

L’ensorrament del terra de la primera planta d’un immoble de la ronda de Joan Peiró va provocar ahir dos ferits lleus i el desallotjament de 33 persones residents en l’edifici sinistrat i en les finques contigües.
Els fets van tenir lloc cap a les 20.30 hores. Les víctimes són dos homes de 43 i 62 anys, que van ser atesos a l’Hospital de Mataró per ferides i contusions de poca consideració. Al lloc dels fets es van desplaçar efectius de la Policia Local, Bombers de la Generalitat, SEM, i tècnics municipals. L’Ajuntament va activar el Sistema Intern d’Atenció a les Urgències per fer una primera inspecció dels edificis conjuntament amb Bombers i per procedir al reallotjament de les persones evacuades que no podien ser acollits per familiars o amics.
A banda dels residents de l’edifici sinistrat (Joan Peiró, 86), es van evacuar els veïns de les dues finques contigües (Joan Peiró, 84, i l’edifici que integra les porteries de Joan Peiró, 88 i del carrer de Sevilla, números 31 i 33). L’Ajuntament va allotjar provisionalment en diferents hotels 23 de les 33 persones evacuades. La resta ha pogut fer nit a casa de familiars o amics.
Tècnics municipals han tornat a inspeccionar aquest matí els immobles i s’ha permès el retorn dels residents de les porteries Joan Peiró 88 i carrer de Sevilla 31 i 33. Ni els veïns de l’edifici sinistrat ni els del número 84 poden tornar als habitatges. L’Ajuntament ha instal·lat tanques per garantir la seguretat a l’exterior i requerirà al propietari de l’immoble sinistrat un informe tècnic de valoració de l’edifici, tot i que s’apunta al mal estat de la construcció com a causa de l’ensorrament. En total l'Ajuntament reallotja avui provisionalment 13 persones entre el Centre Municipal d’Acollida i un hotel de la ciutat.