Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament retira les restes d’un catxalot arribat mort a la platja del Varador

Escoltar

L’Ajuntament retira les restes d’un catxalot arribat mort a la platja del Varador

La platja del Varador romandrà amb bandera vermella, i per tant tancada al bany, com a mesura preventiva fins certificar la salubritat de la sorra i l’aigua. La mesura es pren després que ahir a la tarda arribessin les restes d’un catxalot mort i en estat de descomposició que van ser retirades pels serveis municipals.

Primers treballs per treure el cos de la balena de l'aigua. Foto: Ajuntament
Primers treballs per treure el cos de la balena de l'aigua. Foto: Ajuntament

La Policia Local va rebre l’avís de la presència de l’animal mort a la platja cap a les 16 h d’ahir. Al lloc es van desplaçar el Servei de Protecció Civil, la Policia Local, operaris del Servei d’Espais Públics, i també efectius d’Agents Rurals, Bombers de la Generalitat i personal de l’empresa Proactiva –adjudicatària del servei municipal de vigilància de platges–, i FCC –adjudicatària dels serveis de neteja de platges i recollida els residus–.

L’Ajuntament va activar en fase d’alerta els protocols de prevenció i seguretat establerts al Document Únic de Protecció Civil de Mataró. Els treballs per retirar les restes es van allargar fins a la matinada a causa de la gran mida i avançat estat de descomposició del cetaci. Els serveis municipals han contractat empreses especialitzades en gestió de residus per fer-se càrrec de les restes.

Així mateix, s’ha encarregat a l’empresa municipal Aigües de Mataró la realització d’analítiques de l’aigua per garantir que és apta per al bany. També farà anàlisis de l’estat de la sorra on van estar dipositades les restes de l’animal. Tot i que a primera hora del matí ja s’havia procedit a la neteja, aquest tram de la platja del Varador ha quedat senyalitzat amb precinte per evitar l’accés dels usuaris. L’Ajuntament mantindrà tant la bandera vermella per prohibir el bany com el tram de sorra tancat fins comprovar que les analítiques són correctes.


Galeria d'Imatges

Publicat a