Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arxiu Municipal rep 9 pel·lícules dels anys 60 i 70 rodades a Mataró per Joaquim Illa Juandó

Escoltar

L’Arxiu Municipal rep 9 pel·lícules dels anys 60 i 70 rodades a Mataró per Joaquim Illa Juandó

El Ple ordinari del 7 de novembre va aprovar per unanimitat l’aprovació del contracte de donació d’un fons documental de filmacions de Joaquim Illa Juandó. Es tracta de 9 pel·lícules cinematogràfiques dels anys 60 i 70 rodades en format 8mm amb valor històric local.

L’Arxiu Municipal de Mataró amplia el seu fons amb la donació gratuïta de 9 pel·lícules rodades en format 8mm per Joaquim Illa Juandó. El Ple ordinari de novembre ho va aprovar per unanimitat per la importància de disposar d’imatges en moviment de llocs emblemàtics de la ciutat.

Es tracta de pel·lícules de ficció, algunes amb voluntat de documental, que es troben enregistrades en escenaris mataronins emblemàtics, com són els mosaics romans de Can Xammar, la Capella dels Dolors de Santa Maria, la processó de Les Santes, la construcció de vaixells a les Drassanes Xufré o el tren de la bruixa de la fira d’atraccions.

Aquestes pel·lícules es dipositaran a la Filmoteca de Catalunya, que és l’entitat que té els mitjans tècnics per a la seva reproducció, conservació i digitalització.