Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’onzena Mostra d'Entitats de Cerdanyola se celebra els dies 11 i 13 d’octubre, una trobada que fomenta la cohesió social

Escoltar

L’onzena Mostra d'Entitats de Cerdanyola se celebra els dies 11 i 13 d’octubre, una trobada que fomenta la cohesió social

La Mostra d'Entitats de Cerdanyola celebra enguany l’onzena edició amb un extens programa d'activitats. Les diferents associacions, sota el paraigües de la Taula d’Entitats de Cerdanyola (TEC), amb la coordinació de l'Agència de Suport i Serveis a les entitats de l'Ajuntament de Mataró, promouen dos dies de celebració conjunta. Aquests dos dies són el divendres 11 d'octubre quan l'activitat se centrarà al Centre Cívic Espai Gatassa i el diumenge 13 d'octubre, a la plaça Onze de Setembre.

El barri de Cerdanyola de Mataró és el territori de la ciutat amb més diversitat de cultures. El 24% de la població amb nacionalitat estrangera de la ciutat viu en aquest barri. La Mostra d'Entitats esdevé el punt de trobada de la ciutadania amb l’objectiu de crear sinèrgies que enriqueixin la convivència, amb un objectiu comú, la cohesió social i cultural.

Seguint amb la iniciativa impulsada en la desena edició de la mostra, el divendres 11 d'octubre, a partir de les 19 h a la sala gran del Centre Cívic Espai Gatassa, es podrà gaudir del recital de poesia a càrrec de l'Associació Cultural de Cerdanyola i de la representació teatral de la mà del Col·lectiu de Teatre EPMA.

El diumenge 13 d'octubre, la plaça de l'Onze de Setembre serà la seu de la Mostra d'Entitats on s'hi ubicaran una trentena de paradetes de les diferents associacions on es podrà gaudir de la seva activitat. La celebració començarà a les 9.45 h amb la tradicional cercavila que sortirà de la plaça d'Isla Cristina, seguint el seu recorregut pel carrer Rosselló fins arribar al Passeig de Ramon Berenguer III per entrar a la plaça de l'Onze de Setembre per l'entrada situada al carrer de l'Estadi. A la cercavila hi participaran les colles geganteres dels centres educatius del barri, una varietat de batucades i el drac xinès. Així com per primera vegada hi participarà la Fundació El Maresme amb el capgròs d’en Santi.

A la plaça de l'Onze de Setembre hi haurà l'escenari on, a partir de les 10.15 h, les diferents entitats mostraran els seus balls tradicionals als assistents. S'hi podran contemplar danses senegaleses, malianes, andaluses, marroquines, fins a espectacles com la zumba-express i de playback. Per segon any consecutiu les entitats participants han preparat una actuació conjunta. Es tracta d’un manifest que llegiran amb l’objectiu de convidar tothom a formar part de l’associacionisme i treballar plegats per un barri i una societat més cohesionada.

També està previst realitzar un mural conjuntament a través de la representació plàstica d’un arbre.  Amb aquesta acció artística es pretén visualitzar les arrels de tots els veïns i veïnes que creixen formant les branques d’un arbre ple de vida i cohesió.

Per als més joves hi haurà una zona de jocs i tallers on es podrà gaudir de la pintura, l'aualé, els escacs, pinta-cares, trenetes, henna... a càrrec de les diferents entitats i de l'Espai Jove de Cerdanyola i l'Espai Gatassa.

Els participants a l'onzena edició d'aquesta Mostra d'Entitats que ja és un referent de l'associacionisme a la ciutat són:

AEILL Cerdanyola, Assoc. Annour, Assoc. Cultural de Cerdanyola, Assoc. Cultural Virgen de las Maravillas, Assoc. Cultural Cita Flamenca, Assoc. d'Astronomia Cosmos, Assoc. Catalana d'Empresaris Xinesos del Tèxtil de la Confecció, Assoc. Foto Cine Mataró, Assoc. Musu Kafo, Assoc. Jama Kafo, Assoc. de Veïns de Cerdanyola, Assoc. Guineanos y Amigos del Maresme, Assoc. Hidaya Orientació, Assoc. Gent Gran de Cerdanyola, Assoc. Jimayor, Assoc. Ñodema Kafo,  Assoc. Sandaga, Assoc. Badenya, Assoc. Tambacounda, Batucada Fun-10, Boetukada, Casa de Andalucía, Casal del Barrio de Cerdanyola, Centre Esportiu Municipal Eurofitness El Sorrall, Club d'Escacs de Cerdanyola, Círculo Flamenco, Col·lectiu de Teatre EPMA, Colla Gegantera Escola Bressol El Xumet, Colla Gegantera Escola Bressol Els Pins, Colla Gegantera Escola Camí del Cros i Crossi Band, Espai Gatassa, Espai Jove Cerdanyola, Fundació El Maresme, ONG Vols Salesians, Hdad. Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra  Sra. de la Esperanza, Organització Immigrants de Mali i Ràdio la Veu de Cerdanyola.

Publicat a