Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cantata CantaGrans reuneix 80 persones majors de 58 anys de 4 corals de la ciutat i un orfeó convidat

Escoltar

La cantata CantaGrans reuneix 80 persones majors de 58 anys de 4 corals de la ciutat i un orfeó convidat

El concert, que es farà al Teatre Monumental el 16 de febrer, és sobre la llegenda del conte Arnau



CantaGrans se celebra el proper dissabte 16 de febrer, al Teatre Monumental. El concert és titula “Passeig musical per La Llegenda del Compte Arnau”, impulsat per l’Auditori de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró, a través del Servei d’Igualtat i Ciutadania i la Direcció de Cultura, hi participaran unes 80 persones grans majors de 58 anys de Mataró. 




El concert de dissabte, que començarà a les 19 h, oferirà un repertori de cançons a partir de poemes de Jacint Verdaguer, Joan Maragall i Josep Maria de Segarra.





Els cantaires estaran acompanyats per un conjunt instrumental de 7 músics professionals escollits expressament per al projecte.




Aquest any és la cinquena edició de CantaGrans i toca el format de cantata.




Aquest any hi participen:




• La coral del Casal Municipal de Gent Gran d’Oriol Batista.



• La coral de l’Associació de gent gran del Parc.



• La coral de l’Associació de gent gran de Jaume Terradas, “La Arquera”.



• La coral de l’Associació de gent gran de la Gatassa de Mataró.



• Orfeó Parroquial de Sant Vicens de Montalt.




Cada coral treballa la cantata amb el seu director/a de la coral, les corals s’ajunten i treballen la cantata en tres assajos amb el direcció musical del projecte, aquestes assajos s’han fet a Can Gassol.





L’entrada al concert és gratuïta amb invitació que es pot recollir fins al divendres 15 de febrer a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9), al web entradesculturamataro.cat i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans a la taquilla del Teatre Monumental.


 




5a edició a Mataró




CantaGrans és un programa específic que sorgeix directament de les polítiques de gent gran i que pretén promocionar una imatge positiva de la gent gran, incrementar el seu rol actiu, que participin plenament a la societat i que el seu valor repercuteixi en altres generacions. Amb aquesta activitat es vol formar part d’un cicle més de creixement personal i qualitat de vida.





CantaGrans es desenvolupa a partir d’un encàrrec a un compositor i lletrista que componen una cantata especialment per a l’ocasió, i en dos formats diferents de manera alternativa, un any se celebra una cantata on hi participen totes les corals de gent gran i un altre any, se celebra un concert de temes populars on hi participen de manera individual persones a partir de 58 anys.