Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena celebra 375 anys d’història amb diferents activitats

Escoltar

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena celebra 375 anys d’història amb diferents activitats

Durant el mes de març hi haurà ponències i també es posarà en marxa una exposició històrica



La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena celebra el 375è aniversari de la seva creació i per commemorar-ho s’ha previst un programa d’actes i activitats que es portaran a terme al llarg del 2019. La primera activitat és una exposició sobre la història d’aquesta institució que s’inaugura, el 28 de febrer, a la Capella Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i que serà comentada pel director de l’Arxiu Comarcal, Alexis Serrano. També hi haurà la ponència “Sanitat i Municipi en els segles XVI, XVII i XVIII” a càrrec del Doctor en Història i Guanyador del Premi Iluro, Joan Giménez. 




L’ajuntament de Mataró, com a Patró de la Fundació Hospital, aprova les persones que han de constituir el Patronat d’entre les que considera més idònies per arrelament a la ciutat, prestigi i compromís amb els valors i finalitats de la mateixa entitat. L’alcalde, David Bote, és el president de la Fundació i la regidora de Sanitat, Eli Ruiz n’és la vicepresidenta.






Exposició i ponències




Amb la intenció de posar en valor el ric patrimoni documental llegat per l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Fundació Hospital ha treballat amb l’Arxiu Comarcal del Maresme, ens que custodia el fons històric, per tal de donar a conèixer la història i el valor d’aquest patrimoni a través d’una exposició amb documents i fotografies. L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 16 ha 19 h, des del dia 28 de febrer fins 19 de març a la Capella de l’Hospital.




A banda de la ponència inaugural, també hi ha programades les següents:




- 5 de març : “La mortalitat a l’època moderna. Causes, remeis i professionals de la salut a Mataró i a la comarca” a càrrec de la Doctora en Història i guanyadora del premi Iuro, Maria Alexandra Capdevila.



- 5 de març: “1644-1998. 354 anys de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró” a càrrec del periodista i historiador, Manuel Cusachs.



- 12 de març: “Vinculació comunitària de la Fundació Hospital” a càrrec de Carme Altayó, responsable de l’àrea de Desenvolupament Comunitari Fundació Hospital; Socis Banc del Temps; Clúster d’Entitats i Voluntaris.



- 19 de març: “Perspectives de la Fundació Hospital a curt i mig termini” a càrrec de Pep Molsosa i Carlos Súnico, representants de la Junta de Patrons de la Fundació Hospital; Asún Muñoz, Responsable del Servei Benestar de l’Ajuntament de Mataró; i F. Xavier Sánchez, Cap de Servei Salut i Consum Ajuntament de Mataró.




Totes les xerrades comencen a les 19h, són gratuïtes, i es fan a la Capella de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.