Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus demana una comissió d’investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

Escoltar

La Junta de Portaveus demana una comissió d’investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

La Declaració institucional, presentada per ERC-MES i Junts per Mataró, va ser aprovada amb els vots favorables d’aquests dos grups municipals i el d’ECPM-ECG; les abstencions del PSC i els vots contraris de C’s

Aprovada en Junta de Portaveus una Declaració institucional per demanar al Govern espanyol que posi en marxa una comissió d’investigació sobre els atemptats que van tenir lloc a Barcelona i Cambrils el 17 i 18 d’agost de 2017. La moció, presentada per ERC-MES i JxM es va aprovar amb els vots a favor d’ERC-MES, ECPM-ECG i JxCat; les abstencions del PSC i els vots contraris de C’s.

El text íntegre de la proposta aprovada és el següent:

 

“Aquests darrers dies, el diari Público està traient a la llum els resultats del seu treball d’investigació sobre els atemptats dels dies 17 i 18 d’agost a Barcelona i a Cambrils.

Les informacions que s’estan publicant, sobre el seguiment del CNI als integrants del grup terrorista o més concretament sobre el seu líder, porten a pensar en la necessitat imperiosa d’aclarir els fets de manera definitiva a la ciutadania, i també en que la decisió de vetar la constitució una comissió d’investigació al respecte en el Congrés dels Diputats no va ser la decisió correcta.

Per tot això, quasi dos anys després dels atemptats, cal exigir les explicacions oportunes al Govern espanyol, convençuts que aquesta comissió és el que necessita, demana i mereix la ciutadania per entendre com va arribar a succeir un esdeveniment tan tràgic.

 

ACORDS:

Primer.- Demanar al Govern espanyol que, amb caràcter immediat, posi en marxa una Comissió d’Investigació sobre els atemptats del 17 i 18 d’Agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, que aclareixi tots els aspectes que han inquietat l’opinió pública: des dels detalls del seguiment als terroristes per part del CNI com el caràcter de la seva relació amb el líder de la cèl·lula.

 

Segon.- Traslladar aquest acord al Govern espanyol, al Ministeri de Justícia, a la Presidència del Congrés dels Diputats.”