Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus insta la Generalitat a replantejar-se el trasllat de la Fundació TIC i Salut Social

Escoltar

La Junta de Portaveus insta la Generalitat a replantejar-se el trasllat de la Fundació TIC i Salut Social

La Junta de Portaveus, celebrada el dilluns 2 de desembre, va aprovar una Declaració institucional presentada pel grup municipal del PSC sobre el trasllat del TIC Salut per part de la Generalitat de Catalunya. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del govern (PSC + ECPM), d’ERC i de Ciutadans i amb l’abstenció de Junts per Mataró.

El text íntegre de la Declaració institucional és el següent:

“L'any 2006 es va rebre amb gran satisfacció que el Govern de la Generalitat decidís crear la Fundació TIC Salut amb l'objectiu de facilitar la transformació digital del model assistencial de salut i social del país. En aquell moment el govern apostava perquè ciutats mitjanes, més enllà de Barcelona, fossin seus d'institucions catalanes per tal de generar més equilibri i cohesió territorial. Es va fer a ciutats com Reus o Vilanova i a Mataró amb el TIC Salut.

Des del seu naixement el nostre parc de la innovació ha garantit un aixopluc còmode i fèrtil, pel TIC Salut, i la possibilitat de garantir sinergies amb el sector empresarial i universitari. Mataró va ajudar al seu naixement i creixement cedint, inicialment, un espai a la fundació dins la seu de l'Escola Universitària Politècnica (EUPMT) i, posteriorment, garantint el seu trasllat als nous edificis del Parc del TecnoCampus inaugurats l’any 2010. Fins ara, la Fundació TIC Salut s'ha integrat plenament en la missió del TecnoCampus i del seu ecosistema compartint projectes i objectius.

Tanmateix, fa uns dies hem conegut que el Govern de la Generalitat ha decidit, de manera unilateral, traslladar la Fundació TIC Salut Social a Barcelona, deixant la seva actual ubicació al TecnoCampus.

El Ple de l’Ajuntament de Mataró, a proposta del Grup Municipal Socialista, acorda:

  1. Instar al Govern de la Generalitat i al Departament de Salut a replantejar-se aquesta decisió i a mantenir la ubicació de la Fundació TIC i Salut Social al TecnoCampus Mataró.
  2. Instar al Govern de la Generalitat a prendre decisions que garanteixin la cohesió territorial del país amb la descentralització de projectes de país que es puguin instal·lar en diverses ciutats, generant una dinàmica descentralitzada i equilibrada”.